«Η μετα-COVID εποχή για την καινοτομία στην Κρήτη» – Διαδικτυακή εκδήλωση

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Έχοντας επιστρέψει στην ενεργό δράση, το YouthEntrepreneurship Club διοργανώνει την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση ανάμεσα σε σημαντικά πρόσωπα του περιφερειακού οικοσυστήματος καινοτομίας της Κρήτης, με τίτλο: «Η μετα-COVID εποχή για την καινοτομία στην Κρήτη»Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του EuropeDirect Περιφέρειας Κρήτης και αποτελεί μέρος του StartupEurope Week για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ενώ υπάγεται στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, όπως και της περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου αυτής στην Περιφέρεια. 

Η μετα-COVID εποχή άνοιξε το δρόμο για την ταχεία ανάπτυξη τεχνολογικών κλάδων, εκτοξεύοντας τη ζήτησή τους. Είναι γνωστό ότι η Περιφέρειά μας πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές, με αξιόλογες Πανεπιστημιακές και Ερευνητικές Δομές καθώς και μεγάλο αναξιοποίητο πλούτο, ώστε να αναδειχθεί και να εξελιχθεί ως ένα ανταγωνιστικό καινοτόμο οικοσύστημα, καλύπτοντας σε ένα μεγάλο ποσοστό τη ζήτηση αυτή. Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν βάση, ώστε να στελεχωθεί αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που θα οδηγήσει εξίσου προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Μια καλή ερώτηση όμως είναι η εξής: «Σε ποιο σημείο βρίσκεται η Κρήτη σήμερα και τι επιφυλάσσει η μετα-COVIDεποχή για το οικοσύστημα καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης;» Την απάντηση θα δώσουν, στο πλαίσιο συζήτησης, έξοχα πρόσωπα που σχετίζονται με το οικοσύστημα:● ο Δρ. Εμμανουήλ Τριχάς, Ειδικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας στην Περιφέρεια Κρήτης,● ο Στέλιος Ροζάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο Εργαστήριο Βιοοικονομίαςκαι Οικονομικής Βιοσυστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης● και ο Σταύρος Κατέρος, Head of Product Management στηνORamaVR.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Εταιρική Σύμβουλος, κα. Μάγδα Κατόπη. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά αλλά και να συμμετέχετε μέσω των σχολίων πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/YECAftCovEV .

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] .

Related Articles