Τεράστια η συμμετοχή στις εκλογές της ΝΟΔΕ – Οι ψήφοι των πρώτων “25”

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Για μια Γιορτή της Δημοκρατίας μίλησε ο Βαγγέλης Καρκανάκης

Με ποσοστό 58%, έναντι 42% του Στράτου Μαγκουσάκη, με πρωτόγνωρη συμμετοχή και νέου κόσμου, αλλά και σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού, κατάφερε να επικρατήσει ο Βαγγέλης Καρκανάκης στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τα μέλη των τοπικών οργάνων αλλά και τους εκπροσώπους στο Συνέδριο της ΝΔ, στις 3,4 και 5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

“Πάνω από 4300 άτομα ψήφισαν στο νομό Ηρακλείου. Ήταν μια γιορτή της Δημοκρατίας, όπως θα έπρεπε πάντα να είναι αυτές οι διαδικασίες”.

15 μέλη – 6 γυναίκες και 9 άνδρες, με βάση την ποσόστωση – εκλέγονται στην Διοικούσα επιτροπή. Επιπλέον εκλέγονται ο Στράτος Μαγκουσάκης, εφόσον “επιασε” ποσοστό άνω του 40%, καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής νεολαίας. 8 γυναίκες και 11 άνδρες εκλέγονται και για την εκπροσώπηση στο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο Β.Καρκανάκης έκανε λόγο για πανελλαδική αύξηση των ενεργών μελών της ΝΔ, όμως όπως είπε χαρακτηριστικά “στο Ηράκλειο ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ξεπεράσαμε το 200% των ενεργών μελών”.

Ο ίδιος απέδωσε αυτή την εξέλιξη στο ότι “το κυβερνητικό έργο έχει δώσει και στο κόμμα μας αυτή τη δυνατότητα της διεύρυνσης, να αρχίσει ο κόσμος να βλέπει διαφορετικά την πολιτική και τους πολιτικούς και αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που περνά μέσα από αυτή τη συμμετοχή”. Για το Ηράκλειο, πρόσθεσε ότι “η δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, ως νομαρχιακή οργάνωση, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σε αρκετό κόσμο και νέο κόσμο, με όλη την παρουσία μας και την εκπροσώπηση”.

Αν και η μεγάλη συμμετοχή, τελικά, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, ο Βαγγέλης Καρκανάκης, ανέφερε ότι είχε προβλέψει ότι η συμμετοχή τόσων υποψηφίων, νέων αλλά και παλαιότερων στελεχών, ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε μεγάλη συμμετοχή.

Όλα αυτά μπορούν να προσελκύσουν τον κόσμο να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Οι πρώτοι 25 σε ψήφους

1.    Γιαννουλάκης Κωνσταντίνος (14070)
2.    Ζερβός Ελευθέριος (1332)
3.    Χατζηνικολάου Ιωάννης (1118)
4.    Παπαδάκης Νικόλαος (1007)
5.    Ζερβού Παρασκευή (991)
6.    Φραντζεσκάκη Χαρίκλεια (898)
7.    Πάγκαλος Νικόλαος (872)
8.    Χαϊνάκη Αργυρή (847)
9.    Κοκοβάκης Γρηγόρης (846)
10.    Παττακός Αιμίλιος (843)
11.    Τσικανδυλάκη Μαρία (805)
12.    Μαραγκάκης Δράκος (791)
13.    Κουλεντάκης Ιωάννης (742)
14.    Σταυριανάκη Άννα (691)
15.    Χριστοδουλάκης Γεώργιος (612)
16.    Αντωνακάκη Μαρία (597)
17.    Φραγκιαδάκης Χαράλαμπος (554)
18.    Επιτροπάκης Ηλίας (506)
19.    Μαυρουδής Νικόλαος (499)
20.    Σημαιάκη Ευαγγελία (493)
21.    Παπαδάκης Ευάγγελος (322)
22.    Σεβρισαριανός Ιωάννης (319)
23.    Σαμνιώτης Ιωάννης (163)
24.    Λιναρδάκης Μιχαήλ (146)
25.    Βεληβασάκης Ευστάθιος (86)

Με αφορμή τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ο Γενικός Συντονιστής Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας κ.Επιτροπάκης Γεώργιος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι Εσωκομματικές Εκλογές στην Νέα Δημοκρατία ήταν μία Γιορτή Δημοκρατίας. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την γιορτή Δημοκρατίας. Νικητής είναι η Νέα Δημοκρατία.

Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Καρκανάκη για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π Ηρακλείου και συγχαρητήρια στον Στράτο Μαγκουσάκη που θα συμμετέχει στην Δ.Ε.Ε.Π Ηρακλείου… Αλλά κυρίως συγχαρητήρια για την άψογη συμπεριφορά τους σε όλη την διαδικασία των Εσωκομματικών Εκλογών.

Και οι δυο υπηρετούν με συνέπεια στις διαχρονικές αξίες της παράταξης μας και χαίρουν του σεβασμού και της εμπιστοσύνης μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους για την Συμμετοχή τους. Συγχαρητήρια στις εφορευτικές επιτροπές και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο κ.Παπαβασιλείου Νεκτάριο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη και αυτό το οφείλουμε στην Βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία, με Ηγέτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ενωμένη, ανανεωμένη και έτοιμη να οδηγήσει την Πατρίδα μας σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: cretalive

Related Articles