Vienna Open: Στους «16» ο Τσιτσιπάς, κέρδισε τον Ντιμιτρόφ

Petite Perle 300×250

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε ξανά σκούρα απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, αλλά αυτή τη φορά πήρε την πρόκριση για τους «16» του Vienna Open.

O Στέφανος αφού έκανε μια επική ανατροπή στο tie break του πρώτου σετ, έφτασε στην πρόκριση κερδίζοντας με 2-0 σετ (7-6, 6-4 σε 1 ώρα και 41 λεπτά) παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό στην ίδια διοργάνωση. 

Ανατροπή στο tie break από τριπλό set point!

Με τυχερό πόντο στη βασική γραμμή ο Ντιμιτρόφ έκανε το 1-0. Με winner o Στέφανος έκανε το 1-1 αφού πρώτα έσβησε διπλό break point του Βούλγαρου, που ωστόσο με love service game έκανε το 2-1.

Στο επόμενο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έσωσε και πάλι μπρέικ πόιντ και ισοφάρισε 2-2 με smash. Στο επόμενο game βρέθηκε πίσω 40-0, το γύρισε και έφτασε σε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Ντιμιτρόφ άντεξε και με winner και άσο έκανε το 3-2.

Με άσο ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 3-3, αλλά με το δεύτερο love service game του ο Βούλγαρος έκανε το 4-3, βγάζοντας ορισμένες εξαιρετικές άμυνες που κατέληγαν σε winner.

Με εξαιρετικό σερβίς ο Στέφανος ισοφάρισε σε 4-4, αλλά ο Ντιμιτρόφ πήρε και το επόμενο game εύκολα για να κάνει το 5-4.

Ο Τσιτσιπάς με love service game έφτασε εύκολα στο 5-5, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο αντίπαλός του έκανε το 6-5. Ο Στέφανος κράτησε ξανά το σερβίς του εύκολα και το σετ οδηγήθηκε σε tie break.

Εκεί ο Ντιμιτρόφ με ένα μίνι μπρέικ νωρίς προηγήθηκε 4-1 και 6-3. Είχε τρεις ευκαιρίες να πάρει το σετ, όμως ο Στέφανος έκανε απίθανη ανατροπή. Κράτησε το σερβίς του και στο 6-5 ο Ντιμιτρόφ έχασε έναν εύκολο πόντο από υπερβολική σιγουριά. Ακολούθησε winner του Στέφανου στο σερβίς του Βούλγαρου και στο δικό του σερβίς ολοκλήρωσε την απίθανη ανατροπή σε 63 συνολικά λεπτά.

Με αυτοπεποίθηση στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς

Με love service game ξεκίνησε όλο αυτοπεποίθηση ο Τσιτσιπάς στο πρώτο game του δεύτερου σετ. Με άστοχη λόμπα του Στέφανου έγινε το 1-1. Με δύο λάθη του Ντιμιτρόφ ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 2-1 στο σερβίς του.

Χωρίς απώλειες στο σερβίς του ο Βούλγαρος ισοφάρισε, αλλά με άσο ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-2.

Με τρεις άσους ο Ντιμιτρόφ ισοφάρισε σε 3-3 και έβαλε δύσκολα στον Στέφανο που γλιτωσε διπλό μπρέικ πόιντ μετά από κερδισμένο πόντο πάνω στο φιλέ και διατήρησε το προβάδισμα με 4-3.

Ο Ντιμιτρόφ έκανε εύκολα το 4-4 και βρέθηκε με μπρέικ πόιντ στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος κράτησε όμως και με ένα drop shot που κατέληξε σε winner, έφτασε στο 5-4. Στο επόμενο γκέιμ βρήκε διπλό ματς πόιντ και με winner στη διαγώνιο πήρε την πρόκριση, στο μοναδικό μπρέικ που έγινε στο ματς.

Επόμενος αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Τιαφό και Λάζοβιτς.

Πηγη: https://www.gazzetta.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ