Οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές στο Αρκαλοχώρι δεν έχουν λάβει ακόμη αποζημίωση

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Τον δικό τους Γολγοθά βιώνουν οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές που έμεναν και εκείνοι… άστεγοι εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Μέχρι πρότινος οι ενοικιαστές δεν είχαν καν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για να μπορούν να μείνουν στους οικίσκους που προετοιμάζονται για τη φιλοξενία των σεισμόπληκτων. Ένα θέμα που είχε αναδείξει το cretapost και μετά την δημοσίευση του προβλήματος δρομολογήθηκε η λύση του και πλέον μπορούν και οι ενοικιαστές να προχωρήσουν στην κατάθεση αίτησης.

Τώρα, ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν είναι πως ξεκινούν από το… μηδέν χωρίς να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης.

«Κάποιοι από τους ενοικιαστές έχουν αποχωρήσει από το Αρκαλοχώρι και έχουν βρει σπίτια στο Ηράκλειο. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που έχουν παραμείνει στην περιοχή καθώς εκεί είναι η ζωή και η καθημερινότητά τους. Είμαι ένας απ’ αυτούς και όπως διαπιστώνουμε καθημερινά καλούμαστε να στήσουμε από την αρχή ένα σπίτι χωρίς καμία βοήθεια», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο Χριστόφορος Μαυρογιαννάκης ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της ομάδος «Σεισμόπληκτοι ενοικιαστές» ενώ πρόσθεσε πως αν και έχουν δικαίωμα αποζημίωσης οικιακών συσκευών δεν έχουν πάρει ακόμα χρήματα.

«Έχουμε δικαίωμα αποζημίωσης οικοσκευών ωστόσο ακόμα δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα. Γνωρίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν λάβει τόσο χρήματα για τα κτίρια όσο και για τις οικοσκευές. Εμείς ξεκινάμε από την αρχή, μπαίνουμε σε άδεια σπίτια και πρέπει να τα ξαναγεμίσουμε με ηλεκτρικά είδη, έπιπλα μέχρι και ρούχα αφού δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας που έχουν καταστραφεί και δεν έχουμε χρήματα για να το κάνουμε», τόνισε σχετικά ο κ. Μαυρογιαννάκης ενώ αναρωτιέται πως η ιδιοκτήτριά του έλαβε μέσα σε δύο ημέρες τα χρήματα για τις οικοσκευές της ενώ εκείνος έχει κάνει 12 ημέρες την αίτηση και ακόμα δεν έχει πάρει χρήματα «κάτι που συμβαίνει με όλους τους σεισμόπληκτους ενοικιαστές που ξέρω».

Μάλιστα, οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές ζητούν απαντήσεις για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί καθώς και τι θα γίνει με το επίδομα του ενοικίου.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να βγει κάποιος να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα. Γιατί όπου και να ρωτήσουμε κανείς δεν ξέρει να μας απαντήσει. Θέλουμε να ξέρουμε μέχρι πότε θα δοθούν τα χρήματα, τι θα γίνει με το επίδομα ενοικίου και όλα τα υπόλοιπα. Για να κάνουμε και εμείς το κουμάντο μας, να φτιάξουμε τις ζωές μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρογιαννάκης.

Εκτοξεύθηκαν στα… ύψη τα ενοίκια

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις γύρω περιοχές του Αρκαλοχωρίου τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί στα… ύψη μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

«Πολλοί από εμάς ψάχνουμε να βρούμε σπίτια να ενοικιάσουμε ώστε να παραμείνουμε στο Αρκαλοχώρι. Ωστόσο, τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά», αναφέρει σχετικά ο κ. Μαυρογιαννάκης και συνεχίζει: «Έμενα σε ένα τριάρι και έδινα 200 ευρώ το μήνα, τώρα ζητάνε από 350 ευρώ και πάνω. Αναγκαστικά βέβαια τα ενοικιάζουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, δεν έχουμε επιλογή».

Related Articles