Άνγκελα Μέρκελ: Ολοκληρώθηκε το δείπνο στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Petite Perle 300×250

Ολοκληρώθηκε το δείπνο που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η Άνγκελα Μέρκελ λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ αποχώρησε από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο Έλληνας πρωθυπουργός τη συνοδεύει στο αυτοκίνητο.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκινά από νωρίς την Παρασκευή το πρόγραμμά της καθώς στις 9 το πρωί θα μιλήσει στους νέους στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους οι δυο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα οδηγεί την ΕΛΑΣ σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής.

Για την Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ είναι «υψηλού συμβολισμού» γιατί «έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων». Κατά τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα του 2021 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010, η Ευρώπη του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πλέον διαφορετική και η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδοτεί μια αλλαγή σελίδας τόσο για τις ισορροπίες εντός Ε.Ε., αλλά και για την Ελλάδα.

Πηγή: Newsit.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ