Ηράκλειο: Θρήνος για τον Χρήστο που έσβησε στη θάλασσα

Petite Perle 300×250

Συγκλονισμένη η κοινωνία του Ηρακλείου από τον θάνατο του 35χρονου Χρήστου που «έσβησε» στη θάλασσα ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο άτυχος άνδρας, έχασε τη ζωή του, ενώ βρισκόταν για ψάρεμα στην περιοχή Αλυκές της Αγίας Πελαγίας.

Ο 35χρονος αφήνει πίσω του την σύζυγο και τα δύο του παιδιά. Η σπαρακτική ανάρτηση της συζύγου του συγκλονίζει:

«Καλό ταξίδι άνδρα μου, στήριγμα μου, πατέρα των παιδιών μου, όπου και να πας …θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας! Τόσο άδικα, Τόσο ξαφνικά, όταν σε είχαμε περισσότερα ανάγκη, καλό ταξίδι αγάπη μου! Όσα δεν προλάβαμε να μιλήσουμε, όσο δεν προλάβαμε να κάνουμε μαζί, τόσα όνειρα που πάνε χαμένα… Να βρείτε πάντα χρόνο να μιλήσετε και να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί…»

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, όλα σημειώθηκαν όταν ο 35χρονος Χρήστος με τρεις φίλους του, πήγαν για ψάρεμα με καλάμι στην περιοχή Αλυκές. Ο Χρήστος έχασε το καλάμι του, το οποίο έπεσε στην θάλασσα και στην προσπάθεια του να το πιάσει, παρασύρθηκε από τα κύματα.

Άμεσα, οι δύο φίλοι του προσπάθησαν να τον τραβήξουν από το νερό, καθώς φέρεται να μη γνώριζε κολύμπι. Όμως τα μανιασμένα κύματα παρέσυραν και τους άλλους δύο νεαρούς, που υπερβάλλοντας  τις δυνάμεις τους προσπάθησαν να τον κρατήσουν στην επιφάνεια.

Το τέταρτο άτομο από την παρέα, που έμεινε στη στεριά ενημέρωσε το Λιμεναρχείο που έσπευσε στην περιοχή σημαίνοντας συναγερμό και στους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής.

Δυστυχώς, ο Χρήστος δε τα κατάφερε και έχασε τη ζωή του. Οι δύο φίλοι του που έπεσαν στο νερό, αφού βγήκαν από τη θάλασσα με τη βοήθεια εθελοντή ιδιοκτήτη σκάφους, μεταφέρθηκαν με υποθερμία στην παραλία της Αγίας Πελαγίας όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αναφέρουν στο Creta24, επαγγελματίες αλιείς που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ανάσυρσης των τριών ανδρών που έπεσαν στη θάλασσα.

Όπως ανέφερε ο Ευθύμης Σταματάκης, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή με το γιο του Κώστα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Λιμεναρχείο, όπου ενημερώθηκε για το περιστατικό. «Δεν κοίταξα την ώρα. Μου είπαν τρέξε γιατί δεν τους αφήνει η φουρτούνα να βγουν έξω και έχουν απομακρυνθεί από τη στεριά. Έφυγα και πήγα αλλά ο καιρός ήταν παράξενος. Το καΐκι ανώτερη ταχύτητα έχει 6 μίλια. Είχε θάλασσα, εξάρι άνεμο βοριά και ήρθε άλλο ένα σκάφος με δύτες μετά».

Ο κ. Σταματάκης ανέφερε πως τη στιγμή που βρήκαν τον πρώτο διασωθέντα, τον αντίκρισαν, υπερβάλλοντας εαυτό, να προσπαθεί να βγάλει στην στεριά το άψυχο σώμα του άτυχου Χρήστου«Βούτηξε ένας δύτης και τον έπιασε από τα 5 – 6 μέτρα, δεν άντεξε όμως. Τον έπιασε οριακά, πάω εγώ και βρίσκω άλλα δύο άτομα. Τους πέταξα το σωσίβιο. Είδαμε έναν να κρατάει τον νεκρό. Μόλις τον είδα συνειδητοποίησα πως δεν ήταν ζωντανός. Τον πιάσαμε του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει».

Από την πλευρά του, ο γιος του κ. Σταματάκη, Κώστας, ανέφερε πως έπεσε κυριολεκτικά πάνω στον ένα διασωθέντα προκειμένου να μπορέσει να τον ζεστάνει, καθώς είχε πάθει υποθερμία.

«Μόλις τους βγάλαμε έξω, τους πήγαμε στην παραλία της Αγίας Πελαγίας προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ» τόνισε.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ