Καιρός: Δεν θα πλήξει σοβαρά την Κρήτη ο «Νέαρχος»

Petite Perle 300×250

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Λήξη συναγερμού για τον Μεσογειακό Κυκλώνα «Νέαρχο», ο οποίος δεν θα πλήξει σοβαρά την Κρήτη. Ωστόσο φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό και σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου στο νησί

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σήμερα Κυριακή στην Κρήτη, ενώ στα νότια τμήματα αναμένονται και καταιγίδες, ωστόσο – σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία – ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Νέαρχος» δεν θα πλήξει σοβαρά το νησί, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο: «Υπάρχει μία πιθανότητα κάποιες καταιγίδες, οι οποίες επηρεάζουν τα νότια τμήματα του νησιού από το Σάββατο, να επηρεάσουν την Κρήτη και την Κυριακή. Ωστόσο σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, δεν περιμένουμε κάτι έντονο από την κίνηση του κυκλώνα, ο οποίος ακολουθεί μία νότια πορεία και θα πάει προς την Αφρική».

Έτσι ο καιρός σύμφωνα με τις προγνώσεις, αναμένεται βροχερός και πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις με βροχές, προβλέπονται σήμερα, ενώ αναμένονται και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και στα δυτικά, βορειοανατολικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιες αναμένονται οι καιρικές συνθήκες τη Δευτέρα1 Νοεμβρίου, καθώς προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ