Αυξημένη οικονομική ενίσχυση των νοσοκομείων της Κρήτης

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη εισηγήθηκε  και διεκδίκησε στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, την  αύξηση των πιστώσεων φαρμάκου και λοιπών δαπανών για τα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της

Αυξάνονται σημαντικά τα κονδύλια για την ενίσχυση των νοσοκομείων , μετά από αίτημα της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Οικονομικής Οργάνωσης & Υποστήριξης της Υπηρεσίας, κ. Ελευθέριου Κουτάντου  στην  Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η κ. Λ. Μπορμπουδάκη εισηγήθηκε  και διεκδίκησε στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, την  αύξηση των πιστώσεων φαρμάκου και λοιπών δαπανών για τα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της, επιτυγχάνοντας αύξηση στην φαρμακευτική δαπάνη ύψους 14.300.000€ και αύξηση στις λοιπές δαπάνες, πλην φαρμάκου, ύψους 8.117.600€.

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης μετά από εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας της, η οποία έλαβε υπόψιν τα διατιθέμενα οικονομικά στοιχεία των μηνών Ιουλίου – Αύγουστου  καθώς και τα κατά καιρούς αιτήματα των νοσοκομειακών μονάδων για αύξηση πιστώσεων, κατένειμε τα ποσά στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της, έχοντας ως γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Οι εν λόγω αυξήσεις, υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομειακών μονάδων, μέχρι τέλος του έτους.

Πηγή: cretalive

Related Articles