Gerontis Fighters: Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και φέρνουν μετάλλια στην Κρήτη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Επιτυχίες δίχως τέλος γνωρίζουν οι αθλητές των Gerontis Fighters καθώς με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου της σεζόν 2021-2022, μετρούν ήδη τρεις ηχηρές συμμετοχές σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε Taekwondo itf και Kickboxing αντίστοιχα.

Μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo-itf, όπου παίδες και έφηβοι αθλητές του κυρίου Γιάννη Γεροντή πήραν μέρος λαμβάνοντας αρκετές διακρίσεις και μετάλλια σειρά είχαν διοργανώσεις Πανευρωπαϊκού και Παγκόσμιου βεληνεκούς.

Στις 16 Οκτωβρίου 2021 τρεις αθλητές των Gerontis Fighters ταξίδεψαν με τον προπονητή τους προς το Jesolo της Ιταλίας, όπου έλαβε χώρα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Kickboxing για αθλητές άνω των 18 ετών.

Η διοργάνωση άψογη, πλήθος αθλητών και προπονητών από όλο τον κόσμο παρέλασαν στο στάδιο και η περηφάνια των δικών μας αθλητών ασύγκριτη όντας οι μοναδικοί συμμετέχοντες από την Κρήτη, ως μέλη της Εθνικής Ελλάδος.

Κουτάντος Δημήτρης, Πετούσης Γιώργος και Λιαπάκης Γιάννης συμμετείχαν στο πρωτάθλημα που φιλοξένησε συνολικά πάνω από 2.000 αθλητές, συμπληρώνοντας όλες τις κατηγορίες που προβλέπει το άθλημα και η νομοθεσία.

Εκεί οι Gerontis Fighters είχαν εξαιρετικές παρουσίες, καθώς ο Δημήτρης Κουτάντος κατάφερε να έρθει στην 5η και 9η θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας του και ο Γιώργος Πετούσης να βρεθεί εντός πεντάδας κατακτώντας συνολικά δύο πέμπτες θέσεις σε δύο αγωνιστικά στυλ.

Σημαντικές επιτυχίες αν κρίνουμε ότι εκτός από πρωτοεμφανιζόμενοι σε πρωτάθλημα της WAKO (Παγκόσμια Ομοσπονδία Kickboxing), είχαν να αναμετρηθούν και με ικανότατους αντιπάλους που κυριολεκτικά η νίκη τους βασίστηκε στην εμπειρία.

Στη συνέχεια, οι αθλητές του Γιάννης Γεροντή συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwondo-itf, που διεξήχθη τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια».

Παρόντες και εκεί, οι αθλητές, άρτι αφιχθέντες από την Ιταλία μπήκαν ξανά στα “βαθιά” για να
ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αυτή τη φορά το σύνολο των αθλητών επτά σε αριθμό, πλαισιώνοντας κυρίως τις κατηγορίες των βετεράνων.

Συνολικός απολογισμός 10 μετάλλια εκ των οποίων 4 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Οι αθλητές του κυρίου Γεροντή για ακόμη μία φορά στην πρώτη γραμμή έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Μαχητικότητα και θέληση ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στους Gerontis Fighters έχοντας ως αποτέλεσμα κερδίσει μία θέση πάνω στο βάθρο.

Η πλευρά της διαιτησίας καθώς και της ομοσπονδίας ήταν άριστη, ενώ δεν έλειψαν και τα κακώς κείμενα του πρωταθλήματος που κυρίως είχαν να κάνουν με την οργάνωση.

Σαν αθλητές, πρεσβεύοντας την ευγενή άμιλλα και το ιδεώδες τους αθλητισμού, οι Gerontis Fighters, δεν αποσπάστηκαν από εξωγενείς παράγοντες και θέλησαν να μείνουν προσηλωμένοι στους στόχους τους που άλλωστε και κατέκτησαν.

Αναλυτικά οι αθλητές και οι διακρίσεις με αλφαβητική σειρά:

Γραφανάκης Ευστάθιος:

Gold Veteran Male III Degree 2η θέση
Gold Veteran Male +80kg 3η θέση

Ζαργιανάκη Αμαλία:

Team Sparring Veteran Female 1η θέση

Silver Veteran Female II Degree: 1η θέση

Κουτάντος Δημήτριος:

Silver Veteran Male -80kg 3η θέση

Λιαπάκης Ιωάννης:

Adult Male III Degree – Συμμετοχή
Adult Male -52kg – Συμμετοχή

Μυλωνά Αλεξάνδρα:

Team Pattern Veteran Female 1η θέση
Team Sparring Veteran Female 1η θέση
Silver Veteran Female I Degree 2η θέση

Πετούσης Γεώργιος:

Silver Veteran Male -73kg 3η θέση

Χουστουλάκης Αλέξανδρος:

Silver Veteran Male -64kg 2η θέση

Όμως η χαρά για την ομάδα του κυρίου Γεροντή δεν σταμάτησε εκεί καθώς πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Taekwondo-itf πραγματοποιήθηκε η εξέταση για την προαγωγή του στο 7ο Dan σε διεθνές
επίπεδο.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Είχα την τιμή εισηγητές της εξέτασης μου να είναι ο Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Taekwon-Do και Πρόεδρος της
Επιτροπής Διαιτησίας Michael Prewett Grand Master 9 Dan, ο Anastasios Valasiadis Grand Master 8 Dan Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Taekwon-Do Ελλάδος και ο Vergiliy Sitnilski Master 7 Dan μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής Διαιτησίας Taekwon-Do. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η εξέταση κρίθηκε επιτυχής. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

Ύστερα από τις μεγάλες επιτυχίες των βετεράνων αθλητών που μόνο μήνυμα αισιοδοξίας μπορούν να δώσουν, σειρά έχουν και οι έφηβοι αθλητές των Gerontis Fighters να μπουν ξανά στο κλίμα μίας πραγματικά επιτυχημένης διοργάνωσης με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kickboxing κάτω των 18 ετών το οποίο θα διεξαχθεί 5-14 Νοεμβρίου στο Μαυροβούνιο. Ένα πρωτάθλημα με υψηλές προδιαγραφές αντάξιο αυτού του ολυμπιακού πλέον αθλήματος.

Εκεί θα λάβουν μέρος πέντε αθλητές του κυρίου Γεροντή μέλη της εθνικής Ελλάδος Kickboxing και ο στόχος
επικεντρώνετε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όλες οι προσπάθειες των αθλητών του Γιάννη Γεροντή στο άθλημα του Kickboxing πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Related Articles