ΚΚΕ: Σχολικά γεύματα για όλα τα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών Κρήτης

Petite Perle 300×250

ΕΡΩΤΗΣΗ

  1. Προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών
  2. Υποθέσεων και Εσωτερικών

Θέμα: Να συμπεριληφθούν, με κατεπείγουσες διαδικασίες, στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων όλα τα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης. 

Ένα και πλέον μήνα μήνες μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, οι κάτοικοι συνεχίζουν να δίνουν αγώνα για να ορθοποδήσουν, χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη από το κράτος. 

Ειδικότερα, οι σεισμόπληκτοι μαθητές βιώνουν μια δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Πέρα από το σύνολο των μέτρων που είναι κατεπείγουσα ανάγκη να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την ασφαλή σχολική στέγη (έχει κατατεθεί η 401/18.10.2021 σχετική ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ), επιβάλλεται  να κινηθούν αμέσως οι απαραίτητες διαδικασίες για να ενταχθούν όλα τα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (γενικά και ειδικά σχολεία) στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.  

Τα σχολικά γεύματα (ανεξάρτητα από τα τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) μπορούν να αποτελέσουν στήριγμα για τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών (ντόπιων και μεταναστών), που στην πλειοψηφία τους έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχουν πληγεί από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και της οικονομικής κρίσης που επιτάχυνε η διαχείριση της πανδημίας (αναγκαστικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, αναστολές εργασίας, οικονομική ζημία που υπέστησαν οι αγρότες κτλ). 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί Παιδείας, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε:

  • Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ενταχθούν όλα τα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (γενικά και ειδικά σχολεία)  στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. 
  • Να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού της Κρήτης το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Κομνηνάκα Μαρία 

Μανωλάκου Διαμάντω

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ