Στα χέρια του Λευτέρη Αυγενάκη τα στοιχεία των καταγγελλόμενων προπονητών από αθλητές της ενόργανης

Petite Perle 300×250

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών αθλητών και αθλητριών της ενόργανης οι οποίοι κατήγγειλαν, την περασμένη Άνοιξη, την κακοποίησή τους από τους προπονητές τους, κάποιοι εκ των οποίων είναι εν ενεργεία.

Την περασμένη Παρασκευή, κατατέθηκαν από τον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Αδαμίδη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση από την πλευρά των αθλητών και αθλητριών, τα υπομνήματα με τα στοιχεία των 38 καταγγελλομένων προπονητριών και προπονητών για τις πράξεις τους, στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, προκειμένου οι αρμόδιοι να εξετάσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν και εν ενεργεία άτομα τα οποία έχουν καταγγελθεί για εγκληματικές πράξεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την επιστολή που είχαν στείλει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 22 αθλήτριες και αθλητές της ενόργανης γυμναστικής αυξήθηκαν οι φωνές εκείνων που κατήγγειλαν κακοποιήσεις από προπονητές και προπονήτριες.

Για τις καταγγελίες διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα στην Αθήνα αλλά μπήκε στο αρχείο, μιας και τα αδικήματα για τα οποία υπήρξαν οι καταγγελίες είχαν παραγραφεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα μεταξύ άλλων και για αδικήματα περί προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πριν από μερικές ημέρες η πρώην πρωταθλήτρια Δήμητρα Καστρίτση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις ατυχείς δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια αποκάλυψε πως είναι πολλά τα περιστατικά σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των αθλητών και των αθλητριών. «Μας άφηναν νηστικές» είπε «και μας χτυπούσαν». «Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν» τόνισε, περιγράφοντας περιστατικό σε ηλικία 12 ετών, κατά τη διάρκεια προπόνησης για την Εθνική ομάδα.

«Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της» προσέθεσε. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ίδια η κυρία Καστρίτση αναφέρθηκε σε περιστατικά, στα οποία ήταν μπροστά, με πρωταγωνίστρια γυναίκα προπονήτρια, ενώ υπήρχαν και άλλα επεισόδια με άντρες προπονητές, που της μετέφεραν συναθλητές και συναθλήτριές της.

Πηγή: thetimes

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ