Γυμνάσιο Γαζίου: 20 κρούσματα μέσα σε δυο εβδομάδες

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Άλλα τρία κρούσματα κορωνοϊού προστέθηκαν σήμερα  στη λίστα με την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Γυμνάσιο Γαζίου.

Συνολικά καταγράφονται περίπου 20.

Αν και συρροή των κρουσμάτων έχει φθίνουσα πορεία σύμφωνα με τον γυμνασιάρχη Μανώλη Μακρογιαννάκη, καθώς ολοκληρώνονται οι καραντίνες των πρώτων περιστατικών, δεν παύει η εμφάνιση νέων.

Μην ξεχνάμε ότι το Γυμνάσιο είναι πολυπληθές και φιλοξενεί  περίπου 640 μαθητές.

Σήμερα το πρωί, τμήμα της Β΄Γυμνασίου αποχώρησε από το σχολείο προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα παιδιά και με rapid test,μετά τα self test, που έκαναν την Δευτέρα.

Ο λόγος είναι ότι από το ίδιο τμήμα νόσησαν από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα τέσσερα παιδιά σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία δύο,  χθες και σήμερα.  

Η διάταξη των θέσεων τους μέσα στη τάξη κατέστησε ως στενές επαφές όλο το τμήμα που αποχώρησε,  για να ελεγχθούν εκ νέου οι υπόλοιποι 22 μαθητές ( όλο το τμήμα έχει 26) ενώ έγινε και απολύμανση.

Είναι η δεύτερη φορά από την εμφάνιση των πρώτων περιστατικών που αποχωρεί τμήμα ολόκληρο.

Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Γ΄ τάξη του Γυμνασίου διάσπαρτα και σε μικρότερα αδέρφια που επίσης φοιτούν στο Γυμνάσιο, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.  

Από την αρχή της πανδημίας την τελευταία διετία είναι η πρώτη φορά που το Γυμνάσιο καλείται να αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση, σημείωσε ο Διευθυντής, που δεν κρύβει τον προβληματισμό του.           

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ