Δράση για την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στο 1ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας

Petite Perle 300×250

Σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Την Τετάρτη 10/11/2021 και ώρα 17.00 θα γίνει η απογευματινή συνάντηση με Γονείς και Κηδεμόνες του σχολείου σας με θέμα: «Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση ως μέσο θωράκισης των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση».

Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC, 2013) 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια θα κακοποιηθούν ή παρενοχληθούν σεξουαλικά μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Πώς η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση προλαμβάνει την κακοποίηση;

Ποιος είναι ο ρόλος των γονέων; Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να μιλήσω στο παιδί μου; Από πού έρχονται τα παιδιά; Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τρόπους ενίσχυσης της εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους σε ό, τι αφορά θέματα σεξουαλικότητας καθώς και να δίνουν απλές συμβουλές για να τα θωρακίσουν απέναντι σε κάθε κίνδυνο.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Παπαδάτου Φωτεινή, Ψυχολόγος «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Παρακαλείστε όπως δηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής κάτω από την ανάρτηση, ώστε να μπορέσει βάσει πρωτοκόλλου covid να ορισθεί ο κατάλληλος χώρος, αλλά και να διαμορφωθεί ως αρμόζει.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ