Αυξημένες τιμές… μειωμένη ζήτηση σε καύσιμα στη Κρήτη

Petite Perle 300×250

Οι επαγγελματίες του χώρου εκφράζουν φόβους για ακόμα χειρότερες μέρες το επόμενο διάστημα

Δραματική μείωση στην κατανάλωση καυσίμων που ξεπερνά ακόμα και το 35% καταγράφεται τις τελευταίες βδομάδες στην Κρήτη, προβληματίζοντας τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων που βλέπουν τα δύσκολα να έρχονται, στον πιο «ακριβό» χειμώνα των τελευταίων χρόνων!

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, μόλις η τουριστική σαιζόν έριξε αυλαία, απότομα η αγορά απογειώθηκε λες και κάποιος απότομα έριξε την πρίζα της κατανάλωσης στα καύσιμα!

Είναι αλήθεια πως η αγορά των καυσίμων το διάστημα Ιούλιος- Οκτώβριος κινήθηκε στην Κρήτη εξαιρετικά κι αυτό εν πολλοίς το οφείλει στη μεγάλη τουριστική κίνηση αυτού του διαστήματος.

Είναι επίσης αλήθεια πως η αλματώδης άνοδος των τιμών των καυσίμων και το κύμα ακρίβειας στην αγορά, παραπέμπουν σε εποχές μνημονίων, όπου ο νεοέλληνας σκεφτόταν διπλά και… τρίδιπλα πριν βάλει μπροστά το διακόπτη του αυτοκινήτου του. Ανάλογες καταστάσεις βιώνουν τον τελευταίο μήνα οι επαγγελματίες των καυσίμων που βλέπουν την κίνηση να πέφτει αισθητά και να φοβούνται ακόμη χειρότερες μέρες την περίοδο του χειμώνα.

Η κατάσταση είναι ίδια παντού είτε μέσα στην πόλη, είτε στις τουριστικές περιοχές, είτε στις Εθνικές οδούς και βέβαια μια πρώτη ανάλυση είναι πως έφυγαν οι τουρίστες κι έπεσε η κίνηση αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται τέτοια καθίζηση στην αγορά.

Ελάχιστη είναι η κίνηση και στο πετρέλαιο θέρμανσης ( άλλωστε βοηθά και ο καλός καιρός ) αλλά το σίγουρο είναι πως όσο θα πάμε προς το χειμώνα και όσο θα κλεινόσαστε μέσα, με τις αυξήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να… "δαγκώνουν", τόσο η αγορά καυσίμων θα συρρικνώνεται.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ