Ηράκλειο – Νέα μέτρα: Αντιδρούν οι επαγγελματίες της εστίασης και του λιανεμπορίου

Petite Perle 300×250

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους προκάλεσαν αντιδράσεις σε ανεμβολίαστους πολίτες και σε επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης και του λιανεμπορίου – Πόσο αναμένεται να μειωθεί η αγοραστική κίνηση της πόλης

  • Αντιδράσεις και προβληματισμό φέρνουν και στην Κρήτη τα νέα μέτρα της πανδημίας
  • Μόνο με τεστ από αύριο οι δραστηριότητες των ανεμβολίαστων σε όλη τη χώρα
  • Από 5.000 ξεκινούν τα πρόστιμα για τους παραβάτες των μέτρων
  • Εως και 50% αναμένεται η μείωση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα του Ηρακλείου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται πάλι η χώρα, μετά και το νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο. Από σήμερα, Σάββατο, μια νέα καθημερινότητα ξημερώνει για τους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς η πρόσβασή τους σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, μεικτούς και ανοιχτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, κομμωτήρια και εμπορικά καταστήματα θα γίνεται υποχρεωτικά, με επίδειξη μοριακού ή rapid test. Αντιθέτως, εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τους χωροφύλακες στους πελάτες μας», υποστήριξαν επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης περιγράφοντας τις δυσκολίες, αλλά και τις διαμάχες που όπως φαίνεται είναι προ των πυλών στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους. Και στο Ηράκλειο, τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τα οποία στοχεύουν στην ανάσχεση του τέταρτου κύματος της Πανδημίας, προκάλεσαν αντιδράσεις σε ανεμβολίαστους, καθώς και σε επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης. «Για ένα… σουβλάκι θα τσακώνομαι με τους πελάτες μου;», αναρωτήθηκε ο Ιδιοκτήτης οβελιστηρίου στα Λιοντάρια, κ. Πέτρος Αναπολιωτάκης.

«Το πρόβλημα μεταφέρεται σε εμάς τους επαγγελματίες. Είναι δύσκολο να το ελέγξουμε. Αρκετοί πελάτες μου δεν είναι εμβολιασμένοι. Πως θα τους πω να μην εισέλθουν στον εξωτερικό χώρου του καταστήματος μου; Τις επόμενες μέρες προβλέπω… φασαρίες. Κατά την άποψη μου, δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί η υποχρεωτική επίδειξη μοριακού ή rapid test στους εξωτερικούς χώρους για τους ανεμβολίαστους. Δίπλα μας διασχίζουν τους πεζόδρομους αρκετοί πολίτες και στους 50 πόντους που θα καθίσουν στην καρέκλα, εκεί είναι το πρόβλημα;», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV, o κ. Αναπολιωτάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις από τον επιχειρηματία στον χώρο της εστίασης, Γιάννη Τσακιράκη: «Είμαστε απελπισμένοι. Ανέκαθεν τα βάρη πέφτουν σε μας τους μικρομεσαίους της εστίασης. Με τα νέα δεδομένα θα πρέπει να κάνουμε τους… χωροφύλακες στους πελάτες μας. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να το δεχτούμε και να το αντέξουμε. Δεν θέλουμε προστριβές με τους πελάτες μας, είτε είναι ανεμβολίαστοι, είτε εμβολιασμένοι. Δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός», κατέληξε ο κ. Τσακιράκης.

Στα συνοικιακά καφενεία, εμβολιασμένοι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα προς τους ανεμβολίαστους ενώ Ιδιοκτήτες καφενείων κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Προβληματισμός επικρατεί και στα κομμωτήρια

Όπως επισήμανε Ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην περιοχή των Καμινίων, «αν το κούρεμα κοστίζει 10 ευρώ, μαζί με το rapid test, το… οικονομικό μάρμαρο ανέρχεται στα 20 ευρώ. Οπότε, αρκετοί ανεμβολίαστοι δημότες που κάνουν το rapid test θα προσπαθήσουν να κάνουν αρκετές δουλειές, στο χρονικό διάστημα που έχουν στη διάθεση τους… πληρώνοντας με τον τρόπο αυτό την… ελευθερία τους!».

Πηγή: neakriti

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ