Ο ΟΦΗ καθάρισε σε ένα δεκάλεπτο τον Ατρόμητο με 2-0

Petite Perle 300×250

Με ένα φανταστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στο Γεντί Κουλέ και βύθισε ακόμα περισσότερο τους Περιστεριώτες στον Ατρόμητο .

Έχοντας ως οδηγό την εμφάνιση στη Λεωφόρο, ο ΟΦΗ πανηγύρισε την πρώτη σπουδαία εντός έδρας νίκη του στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον Ατρόμητο (2-0), μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φιορίν Ντουρμισάι και κράτησε τους Περιστεριώτες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας .

Οι γηπεδούχοι που πλέον ανεβαίνουν στους 11 βαθμούς και κάνουν όνειρα για μεγάλα πράγματα, στην πραγματικότητα δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τη νωχελική ομάδα του Γιώργου Παράσχου που είναι βαριά «άρρωστη» στους δύο βαθμούς.

ΟΦΗ-Ατρόμητος: 2-0

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε με 4-3-3 και τον Επασί κάτω από τα δοκάρια. Βούρος και Διαμαντής βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας, ενώ Μαρινάκης και Μπαλογιάννης ήταν τα δύο μπακ από τα δεξιά προς αριστερά. Τριάδα στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Τοράλ, Μεγιάδο και Γκαγιέγκος, ενώ στη κορυφή της επίθεσης ο Φαν Ντάιντεν. Τέλος, ο Λάμπρου ήταν δεξιά και ο Ντουρμισάι αριστερά στα εξτρέμ.

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε το 3-4-1-2 με τον Πίριτς στην εστία και τους Χατζηισαΐα, Παπαδόπουλο και Γκαλβάο. Μπροστά τους στα αμυντικά χαφ βρέθηκαν οι Σάλομον και Χαρίσης, ενώ οι Βασιλαντωνόπους-Καστεγιάνο είχαν όλη την πλευρά, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Σε ρόλο δεκαριού ήταν ο Μουνίθ, σέντερ φορ ο Κουλούρης, ενώ σε ελεύθερο ρόλο πιο πίσω του ο Μπεντινέλι.

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του παιχνιδιού, ο Ντουρμισάι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ (7') και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Φυσικά για ένα από τα πιο εύκολα γκολ στη ζωή του επιθετικού των Κρητικών σε κενό τέρμα, αφού τόσο ο Πίριτς όσο και ο Χατζηισαΐας τα έκαναν… μαντάρα και του χάρισαν την μπάλα μετά από ασυνεννοησία τρομερών διαστάσεων.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να σκόραραν όμως δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι και ανταμείφθηκαν. Μετά από φάση διαρκείας (10'), η μπάλα έφτασε ξανά στα πόδια του Ντουρμισάϊ, ο οποίος με πανέμορφο φαλτσαριστό δεξί σουτ, την κάρφωσε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βόσνιου τερματοφύλακα.

Στο 23' ο Ατρόμητος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, αφού ο Επασί δεν μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ της ομάδας του Περιστερίου, όμως ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 με τον με τον Φαν Ντάιντεν να φεύγει στην πλάτη της άμυνας αλλά τον Πίριτς να βγαίνει και με… κάποιο τρόπο να διώχνει. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, έγιναν κάποια μακρινά σουτ αλλά τίποτα ουσιαστικό μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη εικόνα με τον ΟΦΗ να βγάζει μια άνεση και τον Ατρόμητο να μην μπορεί να απειλήσει με τίποτα. Ο Καμάου στο 65' λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 αλλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Πίριτς, ενώ στο 82' ο Κλωναρίδης σέντραρε αλλά ο Κουλούρης αν και βρέθηκε σχεδόν πάνω στη γραμμή, δεν κατάφερε να μειώσει.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης – Γκαγέγος, Μεγιάδο, Τοράλ (77' Ναμπί) – Λάμπρου (86' Πασαλίδης), Ντουρμισάι, Λάμπρου, Φαν Ντάιντεν (63' Καμάου).

Ατρόμητος: Πίριτς – Βασιλαντωνόπουλος (46' Κιβρακίδης), Χατζηισαΐας, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Καστεγιάνο (46'Κλωναρίδης)– Χαρίσης (71' Ντένιτς), Σάλομον, Μουνίθ (85' Κωτσόπουλος)– Κουλούρης, Μπεντινέλι (71' Σπιριντόνοβιτς)

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
Α' βοηθός: Αθανάσιος Κόλλιας
Β' βοηθός: Γιώργος Στεφανής
4ος: Ανδρέας Γκάμαρης
VAR: Jose Luis Munuera Montero

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ