Βαρδάκης: «Οι πυροσβέστες είναι ήρωες ή αναλώσιμοι για την Κυβέρνηση;»

Petite Perle 300×250

«Να αποφασίσει επιτέλους η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πως ακριβώς θεωρεί τους πυροσβέστες, ήρωες ή αναλώσιμους;»

Σχετικά με την κινητοποίηση- διαμαρτυρία χιλιάδων εποχικών πυροσβεστών, 5ετούς υποχρέωσης και μονίμων από όλη την Ελλάδα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε: 

«Η καταστολή είναι στον πυρήνα της λογικής της ΝΔ. Τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν χθες, έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, είναι η πλήρης απαξίωση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, απέναντι στους πυροσβέστες. 

Στους ήρωες του καλοκαιριού, τους οποίους τα ΜΑΤ καλοδέχτηκαν με δακρυγόνα και χημικά, μόνο και μόνο επειδή διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Να υποθέσουμε ότι η ρίψη νερού και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ήταν το ευχαριστώ της Κυβέρνησης, για όλα όσα προσφέρουν οι πυροσβέστες; Ο ρόλος των οποίων, σημειωτέον έχει αποδειχθεί στην πράξη, πόσο σημαντικός είναι τόσο στην διαχείριση φυσικών καταστροφών, όσο και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Φτάνει ο εμπαιγμός απέναντι στους εργαζόμενους.

Φτάνει ο εξευτελισμός των ανθρώπων αυτών.

Να αποφασίσει επιτέλους η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πως ακριβώς θεωρεί τους πυροσβέστες, ήρωες του καλοκαιριού ή αναλώσιμους;»

Σωκράτης Βαρδάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ