«Μπέρδεμα» με το Επίδομα Παιδιού Α21 -Πότε οι επόμενες δυο πληρωμές

Petite Perle 300×250

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, περί καταβολής πλήθους επιδομάτων στις 29/10 και το γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν έβγαλε ξεχωριστή ανακοίνωση-όπως συνηθίζει- για το επίδομα παιδιού Α21, δημιούργησε «σύγχυση» στο διαδίκτυο, με δικαιούχους που… «διάβασαν» ότι σε εκείνη την ημερομηνία θα έμπαινε η πέμπτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 στα ΑΤΜ.

Κάτι, που ωστόσο, η aftodioikisi.gr είχε ξεκαθαρίσει, επισημαίνοντας ότι η πέμπτη δόση θα δοθεί τέλη Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου (σημείωση: Από τις 29/11 ημέρα Δευτέρα θα φανούν τα χρήματα στα ΑΤΜ), ενώ η έκτη και τελευταία δόση θα δοθεί λίγο πριν τις γιορτές, όπως συνηθίζεται.

Προφανώς κάποιοι μπέρδεψαν την καταβολή του Επιδόματος Παιδιού Α21 με αυτή του επιδόματος γέννησης, που όντως καταβλήθηκε στην παραπάνω ημερομηνία.

Αν κάποιος όμως είχε παρατηρήσει το τέλος της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΑ στις 27 Οκτωβρίου, θα έβλεπε ότι στις γενικές πληροφορίες για το Επίδομα Παιδιού, αναγραφόταν η σημείωση:

(η επόμενη δόση θα χορηγηθεί τέλη Νοεμβρίου).

Η «σύγχυση» ωστόσο που υπήρξε, στάθηκε αρκετή ώστε κάποιοι να τρέξουν άδικα στα ΑΤΜ και να αναρωτηθούν γιατί δεν τους μπήκε το επίδομα! Σχετικές απορίες εκφράστηκαν μάλιστα και στα social media.

Κρατήστε λοιπόν το εξής:

Oι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού (Α21) από τον ΟΠΕΚΑ για το 2021 είναι οι παρακάτω:

  • Η πρώτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Μαρτίου
  • Η δεύτερη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Μαΐου (Η πληρωμή αυτή αφορούσε τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο).
  • Η τρίτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Ιουλίου (Η πληρωμή αυτή αφορούσε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο).
  • Η τέταρτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 30 Σεπτεμβρίου (Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο).
  • Πέμπτη δόση: Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

aftodioikisi.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ