Ηγουμενίδης: Σημαντικό που μια σειρά από συνοικίες του Ηρακλείου εντάσσονται στο έργο ύδρευσης της πόλης

Petite Perle 300×250

Στην εκδήλωση της ΔΕΥΑ Ηρακλείου για τη νέα σύμβαση για το δίκτυο της πόλης έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του που συνεχίζεται ένα ακόμη κομβικό σκέλος του έργου της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης, ενώ επίσης ο ίδιος έλαβε το λόγο τονίζοντας τόσο τη σημασία της σημερινής εκδήλωσης με την οποία εξασφαλίζεται και δίδεται η συνέχεια στο έργο που έχει πραγματικά ανάγκη η πόλη και το οποίο βγήκε από τα «συρτάρια» το 2016, εξασφαλίστηκε ένα πλήρες και γενναίο χρηματοδοτικό σχήμα από το 2017, και το οποίο ήδη έχει υλοποιηθεί σε αρκετές περιοχές της πόλης.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής τόνισε ότι: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μια σειρά ακόμη από συνοικίες της πόλης εντάσσονται στο δίκτυο της αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου». Ο ίδιος ανέφερε τις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας–Κηπούπολη, Αλικαρνασσός, Αγ. Ιωάννης, Δυτικά Προάστεια (Τρείς Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο). «Είναι ένα έργο που έχει ανάγκη η πόλη και που έχει πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο», όπως δήλωσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι ήδη έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή για 3 ακόμη παρεμβάσεις που έχει προτείνει η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΗ για την αναβάθμιση των υποδομών και των δικτύων ύδρευσης του Ηρακλείου. Οι προτάσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των μεγάλων έργων αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου και στις οποίες πρέπει να δοθεί συνέχεια σε όλα τα συνοδά έργα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί άμεσα η υπηρεσία με όλο το αναγκαίο προσωπικό και να σταματήσει με ευθύνη της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών η αποψίλωση της δημοτικής υπηρεσίας, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη η Κυβέρνηση να βρει λύση, στα πρότυπα εκείνης που έδωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή οφειλών-φαντασμάτων, ώστε να σταματήσει να μπαίνει φραγμός σε μια υπηρεσία που πρέπει να διασφαλίζει την απρόσκοπτη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στο αγαθό του νερού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ