Ο Γιώργος Παπανδρέου στα Ανώγεια

Petite Perle 300×250

"Να εκφράσουμε τις ελπίδες, τους πόθους και τις ανάγκες του Ελληνικού λαού και να δώσουμε νέα πνοή στην Δημοκρατική παράταξη " δήλωσε από τα Ανωγεια ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Γιώργος Παπανδρέου.

Είχε συνομιλία με τον δήμαρχο Ανωγείων, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο στο Αρμι και επίσκεψη στο Μεϊντάνι όπου βρέθηκε με τους κατοίκους, άναψε ένα κερί στον Αϊ Γιώργη και παρακάθησε σε δείπνο που ετοιμάστηκε στο καφενείο του Καρρά.

Οι Ανωγειανοί του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο δίωρο που βρέθηκε στα Ανώγεια. Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης τον υποδέχθηκε στο γραφείο του, του προσέφερε ως δώρα βιβλία από την τεράστια συλλογή του πρώην δημάρχου Γεωργίου Σμπώκου, αλλά και ένα για το Ιδαίον Άντρον του Γιάννη και της Έφης Σακελλαράκη. "Το καθήκον μας σε αυτό τον ορεινό τόπο είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στις νέες γενιές τις αξίες των προγόνων μας." ανέφερε αρχικά ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δείχνοντας στον Γιώργο Παπανδρέου τις φωτογραφίες με ήρωες Ανωγειανούς σε όλες τις Κρητικές επαναστάσεις που βρίσκονται στον τοίχο του γραφείου του και ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι: "θα ήθελα να σας ευχηθώ ένα καλό αγώνα και ένα ευτυχές αποτέλεσμα, διότι οι εσωτερικές διεργασίες των κομμάτων είναι ένα θετικό μήνυμα για τις επόμενες εθνικές εκλογές και θέλουμε οι επιλογές που θα έχουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να είναι οι καλύτερες δυνατές για το καλό της Ελλάδας."

Παράλληλα ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του ΚΙΝ.ΑΛ Μανόλης Πασπαράκης (Μούγερης), του προσέφερε ποιητική συλλογή του Ανωγειανού Γεωργίου Αγησιλάου Κουτάντου, με το Γιώργο Παπανδρέου να διαβάζει ένα ποίημα από αυτή τη συλλογή όταν του ζητήθηκε.

Στο Μεϊντάνι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μεταξύ άλλων εγκάρδιο χαιρετισμό και συνομιλία με δυο καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής, τον Βασίλη Σκουλά και τον Νίκο Γωνιανάκη, ενώ πολίτες του ζητούσαν να επαναφέρει το όνομα ΠΑΣΟΚ και το παλιό σήμα του κόμματος με τον ήλιο, όταν θα εκλεγεί πρόεδρος του κινήματος, με τον Γιώργο Παπανδρέου να χαμογελά αλλά να μην απαντά για το αίτημα αυτό.

Στο δημαρχείο Ανωγείων, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε:

"Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή για μένα να βρίσκομαι ξανά ανάμεσα σε φίλους στα Ανώγεια. Είναι διαχρονικές αξίες οι αγώνες των Ανωγειανών, όπως και στο Αρκάδι το οποίο τιμήσαμε απόψε. Αξίες που όπως και τότε η Παγκρήτια συνέλευση είχε αναδείξει. Για τη φορολογική δικαιοσύνη, για το δικαίωμα να εκλέγουν δημοκρατικά τους εκπροσώπους τους, τη θρησκευτική ελευθερία και φυσικά την ελευθερία και την ένωση του Ελληνισμού. Διαχρονικές και Οικουμενικές αξίες θα έλεγα και τόσο επίκαιρες.

Οι νέες γενιές πρέπει να διδάσκονται από αυτά γιατί είναι η ιστορία που μας δίνει δύναμη και κουράγιο, αλλά και ευθύνη. Για να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις αυτές και να διατηρήσουμε την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προκοπή του τόπου και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Για όλα αυτά παλεύουμε εμείς και εγώ προσωπικά, ώστε να δώσουμε ξανά στο κίνημα μας ένα προοδευτικό και δυναμικό ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα ώστε να κάνουμε ξανά μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη. Να εκφράσει πόθους, ελπίδες και ανάγκες του Ελληνικού λαού.

Εδώ στα Ανώγεια μου δίνετε και εσείς τη δύναμη να συνεχίσω να παλεύω και σας ευχαριστώ για την πολύ ζεστή, όμορφη και πάντα ανθρώπινη υποδοχή."

Μετά τα Ανώγεια ο Γιώργος Παπανδρέου αναχώρησε για τα Χανιά για τη συνέχεια της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

HTTP://WWW.ANOGI.GR/P35954

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ