Τρεις ένοπλες ληστείες στο Ηράκλειο – Συνελήφθη ο δράστης-Μεγάλη η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

Petite Perle 300×250

Σε όποιο κατάστημα έβρισκε στο διάβα του έμπαινε μέσα όχι όμως για να ψωνίσει αλλά για να το ληστέψει.

Ο λόγος για έναν Ηρακλειώτη ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής εισέβαλε σε τρία συνολικά καταστήματα του Ηρακλείου και με την απειλή όπλου ζητούσε από τους ιδιοκτήτες τα χρήματα που είχαν στα ταμεία.

Συγκεκριμένα στις 14:30 το μεσημέρι εισέβαλε σ ένα κατάστημα μίνι μάρκετ στη Λ.Ικάρου όπου με την απειλή όπλου ζήτησε από τον ιδιοκτήτη τα χρήματα που είχε στο ταμείο όμως έφυγε χωρίς ευρώ.

Στις 15:25 εισέβαλε σε μανάβικο στη Λ.Κνωσού όπου κατάφερε να πάρει από την ταμία το ποσό των 65 ευρώ.

Λίγα λεπτά αργότερα μπήκε πάλι σε μίνι μάρκετ στην Λ.Κνωσού όπου και εκεί δεν κατάφερε να πάρει χρήματα και το έβαλε στα πόδια.

Τα θύματα ενημέρωσαν αμέσως το κέντρο άμεσης δράσης Ηρακλείου και η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν μεγάλη.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει και του είχαν περάσει χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost το όπλο του 31χρονου ήταν κρότου και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Το Δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη άμεσα χθες (07.11.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστεία. Εξιχνιάστηκαν επιπλέον (2) απόπειρες ληστείας οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.
Ειδικότερα, χθες (07.11.2021) το μεσημέρι, άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου εισήλθε σε τρεις επιχειρήσεις και κατάφερε να αφαιρέσει από την μια, το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ ενώ στη συνέχεια διέφυγε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ημεδαπός διέπραξε τις ληστείες, ο οποίος άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και φυσίγγια κρότου και το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό των 65 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.
Επιπλέον, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης των ληστειών.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ