Βαρδάκης: «Να παραταθεί η ημερομηνία υποβολής αίτησης στο Πρόγραμμα Αρωγή για τους πληγέντες»

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Σωκράτης Βαρδάκης: «Να παραταθεί η ημερομηνία υποβολής αίτησης στο Πρόγραμμα  Αρωγή, για τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για να δοθεί παράταση της προθεσμίας  υποβολής αίτησης για τις αποζημιώσεις, στους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Κρήτης, προχώρησαν 27 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, είχε μεγάλες επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων των πληγεισών περιοχών. Δυστυχώς, πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην στήριξη των πληγέντων δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.

Με τις αποφάσεις 1) ΓΔΟΥ 1000/22.10.2021 (χορήγηση αποζημίωσης οικοσκευής), 2) ΓΔΟΥ 999/22.10.2021 (χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής) και 3) ΓΔΟΥ 998/22.10.2021  (χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς), ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτήσεων η 15η Νοεμβρίου του 2021. 

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι μετρούν ακόμη τις πληγές τους, με την εγκατάσταση στους οικίσκους να έχει μόλις ξεκινήσει για λίγες οικογένειες, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν -εκτός από γραφειοκρατικά- και θέματα επιβίωσης.

Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει και με τους πολίτες που είτε λόγω ανωτέρας βίας (θάνατος) συνιδιοκτήτη, είτε μη έγκαιρης ολοκλήρωσης διαδικασιών μεταβίβασης περιουσίας, είτε μη έγκαιρης αποδοχής κληρονομίας, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Για τους λόγους αυτούς, οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να παρατείνουν την προθεσμία υποβολής αίτησης για την καταβολή αποζημίωσης οικοσκευής, Στεγαστικής Συνδρομής και επιχορήγησης σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, η οποία λήγει στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

Σωκράτης Βαρδάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...