Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο από το Βούπερταλ: Η βίαιη σύλληψη του Έλληνα που έχασε τη ζωή του (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Βίντεο ντοκουμέντο από τη βίαιη σύλληψη που ήταν και μοιραία για τη ζωή του Έλληνα μετανάστη Γιώργου Ζαντιώτη στο Βούπερταλ της Γερμανίας, ανάρτησε χρήστης του Twitter.

Συγκεκριμένα ο χρήστης Chris Avramidis, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter τα εξής:

«Είναι επίσημο. Αυτό είναι το video της βίαιης σύλληψης του Έλληνα μετανάστη #GiorgouZantioti απ'τη Γερμανική Αστυνομία.
Μια γυναίκα φωνάζει κλαίγοντας, να τον αφήσουν, καθώς είναι εγχειρισμένος
Η συνέχεια γνωστή: Λίγο αργότερα θα χάσει τη ζωή του.
Επιβεβαίωσα απ'τους δικούς του
»

Όπως θα διαπιστώσετε η σύλληψη του Γιώργου Ζαντιώτη είναι ιδιαίτερη βίαιη και φέρνει στη μνήμη την περίπτωση του Τζορτζ Φλόϊντ, στις ΗΠΑ.

Σε επαφή ελληνικές και γερμανικές αρχές

Για το δυσάρεστο αυτό θέμα διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του άτυχου Γι΄΄ωργου Ζαντιώτη.

Οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους, επισημαίνουν.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο 24χρονος, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, είχε τεθεί βίαια υπό κράτηση από αστυνομικούς.

Μάλιστα, σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρεται να έχει τραβήξει η αδερφή του, φαίνονται αστυνομικοί να κρατούν στο έδαφος τον νεαρό Έλληνα ο οποίος είναι μπρούμυτα ξαπλωμένος και τον πιέζουν στην πλάτη, ενώ ακούγεται και μια γυναικεία φωνή να φωνάζει ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό και ότι ο νεαρός έχει χειρουργηθεί.

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ