Η Αλβανία αγοράζει περιπολικά σκάφη από την Τουρκία με ευρωπαϊκά λεφτά

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Η αλβανική κυβέρνηση πρόκειται να αγοράσει πέντε περιπολικά σκάφη από τουρκική εταιρεία, χρησιμοποιώντας κεφάλαια που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα σκάφη θα κατασκευαστούν από την εταιρεία Gözüyılmaz Mühendislik με έδρα τη Σμύρνη, η οποία κέρδισε διαγωνισμό από την αλβανική αστυνομία. Το έργο αφορά την “Αποτελεσματική διαχείριση των πράσινων και γαλάζιων συνόρων της Ευρώπης”.

Η εταιρεία έχει παράγει σκάφη για την τουρκική αστυνομία, τη Ρωσία και τη Νιγηρία.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός σκάφους 15 μέτρων και ενός σκάφους από fiberglass 10 μέτρων. Θα παραδοθούν στο αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών στο Δυρράχιο την ερχόμενη άνοιξη.

Η εταιρεία είπε ότι συμμετείχε στον πολύ ανταγωνιστικό διαγωνισμό αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών.

“Ήταν πηγή υπερηφάνειας τόσο για τη χώρα όσο και για την εταιρεία μας”, είπαν.

Αυτός θα είναι ο πρώτος ναυτικός στόλος της αλβανικής αστυνομίας και φέρεται να κόστισε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα φέτος, η αλβανική κυβέρνηση αγόρασε στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Τουρκία αξίας άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ξόδεψαν επίσης ένα άγνωστο ποσό για ένα σύστημα αντι-drone από άλλη τουρκική αμυντική εταιρεία.

Πηγή: .capital

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...