Υπογραφή σύμβασης 5.242.098 € Παλαιόχωρα για την κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

Petite Perle 300×250

Υπογραφή σύμβασης 5.242.098 € παρόντος του Περιφερειάρχη στην Παλαιόχωρα για την κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

Σύμβαση για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Παλαιόχωρας – Κουντούρας, προϋπολογισμού 5.242.098,76, ένα περιβαλλοντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των χιλιάδων κατοίκων-επισκεπτών και θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη, υπογράφηκε παρόντων του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Χανίων Νίκου Καλογερή.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε για συμβολικούς λόγους στον προβλήτα του λιμένος στην Παλαιόχωρα με την συμμετοχή του Δημάρχου Σελίνου Καντάνου Αντώνη Περράκη, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου Γιάννη Βαρδουλάκη, του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Δρ. Μανόλη Διαλυνά, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη, όπως και στελεχών του Δήμου, της Π.Ε Χανίων αλλά και πολιτών που χειροκρότησαν θερμά την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο, θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π ) «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης σε συγχρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες λύνοντας οριστικά περιβαλλοντικά προβλήματα διαχείρισης λυμάτων -αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες δυνατότητες ανάπτυξης στην οικιστική και τουριστική ζώνη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του Περιβαλλοντικού έργου το οποίο θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη -όπως είπε-συμβολή του στην έγκριση και δρομολόγηση του έργου όπως ευχαριστίες εξέφρασε και για την συμβολή των συνεργατών του Περιφερειάρχη του κ. Καλογερή και της κας Κασωτάκη.

Υπογράφοντας την σύμβαση ο κ. Περράκης ανέφερε ότι, είναι μια ξεχωριστή ημέρα για ένα μεγάλο έργο που το έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή και το οποίο θα συμβάλλει πολλαπλώς στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, στην αναβάθμιση της ζωής, της καθημερινότητας ντόπιων και επισκεπτών-τουριστών και που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην τοπική ανάπτυξη και στο επιχειρείν.

Σύμφωνα με την σύμβαση προθεσμία εκτέλεσης της κατασκευής των εγκαταστάσεων, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ενώ μετά την περάτωση της εγκατάστασης, ακολουθεί η δοκιμαστική λειτουργία – συντήρηση των εγκαταστάσεων από τον Ανάδοχο για δώδεκα (12) μήνες και ακολούθως η πλήρης λειτουργία-συντήρηση και εγγύηση των εγκαταστάσεων από τον Ανάδοχο για δέκα (10) έτη. Επίσης έγινε γνωστό, ότι, «το υποέργο 2 της Πράξης, που περιλαμβάνει την κατασκευή όλων των αντλιοστασίων, τον υποθαλάσσιο αγωγό και μέρος των δικτύων για τη συλλογή-μεταφορά των λυμάτων προς την Ε.Ε.Λ. και των αγωγών διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, εκτελείται ήδη από τις 28-08-2019 και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εντός του έτους. Το υπόλοιπο μέρος των δικτύων μεταφοράς λυμάτων από τα αντλιοστάσια στον χώρο του Βιολογικού, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: Αναβάθμιση Δημοτικής Οδού Παλαιόχωρας -Κουντούρας».

 Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου ευχαρίστησε επίσης για την βοήθεια-συμβολή τους τον κ. Γεώργιο Σταθάκη, πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, την κα Ελένη Μανουσέλη, Νομική Σύμβουλο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου τον κ. Μανώλη Κοτρωνάκη, Επιστημονικό Συνεργάτη του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, τον Γεώργιο Τουτουτζιδάκη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, την Διοίκηση ΟΑΚ Α.Ε. και όλα τα στελέχη που επιβλέπουν τα έργα που κατασκευάζονται για τον Βιολογικό της Παλαιόχωρας και ειδικά τους: Αριστείδη Παπαδογιάννη, Δ/ντα Σύμβουλο ΟΑΚ Α.Ε., Ελευθέριο Κοπάση, Πρόεδρο ΟΑΚ Α.Ε., Μάρκο Πατρελάκη, Δ/ντή Υδραυλικών Έργων ΟΑΚ Α.Ε., Ανδρέα Ιγγλεζάκη & Μανώλη Πενθερουδάκη, μηχανολόγοι μηχανικοί ΟΑΚ Α.Ε..

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ