Διπλασιασμός των εμβολιασμών στην Κρήτη σε λίγα 24ωρα – 29 χιλ. οι αναμνηστικές δόσεις

Petite Perle 300×250

Εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμούς σε ολόκληρη την Κρήτη και που παρουσίασε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς.

Ο κ. Βαμβακάς, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι υπάρχει μια αύξηση στα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. «Πριν από μια εβδομάδα, ο μέσος όρος των πρώτων δόσεων ήταν 440, που γίνονταν κάθε ημέρα και προχθές έφτασαν κοντά σε 1.980 πρώτες δόσεις. Υπάρχουν παραπάνω ραντεβού και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αύξηση της πανδημίας, των διασωληνωμένων. Υπάρχει μια αύξηση και είναι σημαντικό, πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας και στα θετικά».

Διευκρίνισε ότι καθημερινά γίνονται περίπου 1.000 νέες δόσεις. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μόλις προχθές έγιναν 980 εμβολιασμοί α' δόσεων ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 400. «Διπλασιάστηκαν δηλαδή οι πρώτες δόσεις την καινούρια αυτή εβδομάδα, σε σχέση με παλαιότερα και συγχρόνως ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί και γίνονται και οι αναμνηστικές. 29 χιλ. αναμνηστικές δόσεις στην Κρήτη έχουν γίνει μέχρι τώρα».

Ο κ. Βαμβακάς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κρήτη συνεχίζει να έχει καλύτερη πορεία από την υπόλοιπη Ελλάδα ενώ ενθαρρυντικά ήταν και τα στοιχεία που παρουσίασε αναφορικά με τους εμβολιασμούς σε κάθε νομό.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο Ηράκλειο έγιναν 500 α' δόσεις χθες
  • Στα Χανιά 250
  • Στο Ρέθυμνο 80 και
  • Το Λασίθι κρατάει τα «σκήπτρα» και προηγείται στις α' δόσεις αλλά και στις αναμνηστικές.

Αναφορικά με τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε σχολεία του Λασιθίου, ο κ. Βαμβακάς τόνισε ότι βρίσκονται υπό έλεγχο και πως οι πολίτες του νομού, «πήραν το μήνυμα» πιο νωρίς κάτι που αποτυπώθηκε και στους εμβολιασμούς. «Είναι σε ένα καλό δρόμο και είναι ένα παράδειγμα για όλους μας, οι πατριώτες μας στο Λασίθι».

Κλείνοντας, ο κ. Βαμβακάς, δεν έκρυψε την ανησυχία του καθώς όπως τόνισε τα μέτρα δεν τηρούνται στο έπακρο, μετά και τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον υπουργό Υγείας. «Υπάρχει η νόσηση, όμως εμείς πρέπει να κρατάμε τα θετικά. Να κρατήσουμε ότι αυξάνονται οι εμβολιασμένοι, φεύγουν οι φοβίες με κάθε τρόπο με πειθώ, από στόμα σε στόμα. Αυτό αλλάζει, αυξάνονται οι εμβολιασμοί και φαίνεται κάθε μέρα. Η ανησυχία μας είναι πως θα πείσουμε τον περισσότερο κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη, να πάει να το κάνει ώστε να βαδίζουμε με περισσότερη ασφάλεια χωρίς να έχουμε πολλά κρούσματα και νοσηλείες».

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ