Φθινοπωρινό πλέον το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη – Έρχεται «τσουχτερό» κρύο

Petite Perle 300×250

Άκρως φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA , ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, βρισκόμαστε εντός εποχής όσο παράξενη και αν φαίνεται στους πολίτες η αλλαγή του καιρού. «Πολλοί παραπονιούνται ήθελαν βροχές,  άλλοι ήθελαν συνέχιση της καλοκαιρινής περιόδου. Δεν μπορούμε να τα βρούμε όλα αλλά όσο είμαστε εντός εποχής δεν μας τρομάζει. Θέλουμε να δούμε περισσότερο νερό αλλά δίνεται η ευκαιρία να γίνουν και άλλου είδους αγροτικές εργασίες και αυτό συνάδει στην εποχή».

Η ψυχρή αέρια μάζα, έδωσε την αιτία ώστε να δημιουργηθούν νεφώσεις που δεν περιμέναμε να δώσουν σήμερα ιδιαίτερες βροχές παρά μόνο σε δύο συγκεκριμένα σημεία και στα δυτικά. Στα νότια, οι συνθήκες είναι καλύτερες, υπάρχουν περιοχές που βλέπουν και λίγο ήλιο και στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούμε και αύριο Πέμπτη. Ως επί το πλείστον, το σκηνικό θα είναι μουντό φθινοπωρινό, με συννεφιά αλλά ίσως στα νότια τα πράγματα να είναι καλύτερα.

Όσον αφορά τους ανέμους ενώ σήμερα τους είδαμε ενισχυμένους, στα νότια ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ, στις βόρειες περιοχές είδαμε στο παραλιακό μέτωπο να έχουμε κυματισμό ωστόσο θα εξασθενήσουν. Θα διατηρήσουν εντάσεις γύρω στα 5 τοπικά και 6 μποφόρ για αύριο και νότια θα είναι τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα είναι σε χαμηλά επίπεδα με τις μέγιστες να είναι γύρω στους 20.

Την Παρασκευή,  θα δούμε καλύτερες καιρικές συνθήκες όσον αφορά τις νεφώσεις. Θα έχουμε διαστήματα με «σπασμένο» καιρό αλλά γενικότερα θα είναι καλύτερη η εικόνα. Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και θα είναι προσαρμοσμένες στην εποχή.

Το Σαββατοκύριακο, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο. Οι άνεμοι θα γυρίσουν λίγο νοτιοανατολικά, η θερμοκρασία θα πάει προς τα πάνω αλλά το βράδυ δεν θα είναι ιδιαίτερα αισθητή. 

Την επόμενη εβδομάδα ωστόσο, μας περιμένει τσουχτερό κρύο από την Τρίτη ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. «Εδώ τα πράγματα θα κυλήσουν ήπια αλλά με το βαθύ φθινοπωρινό σκηνικό της συννεφιάς και ίσως κάποια φαινόμενα που θα επανεκτιμήσουμε τις επόμενες ημέρες».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ