Η Ολλανδή δημοσιογράφος, η επίθεση στον Μητσοτάκη και ο «κατάσκοπος»

Petite Perle 300×250

Ποια είναι η 61χρονη Ολλανδή Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

«Όταν βγήκα έξω, φαινόταν να με ακολουθεί και να παρατηρεί ένας "κατάσκοπος"».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της μετά το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μάρκ Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Η 61χρονη Ολλανδή δημοσιογράφος, η οποία ζει εδώ και 4 δεκαετίες στην Ελλάδα, και καλύπτει θέματα που αφορούν το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, έδωσε συνέχεια στο θέμα με νέες αναρτήσεις στα προφίλ της στο facebook και το twitter.

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος της είπε, κατά τη στιχομυθία τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι δεν έχει επισκεφτεί το νέο καμπ στη Σάμο, η Ολλανδή δημοσιογράφος έγραψε στο twitter: « Ήμουν η πρώτη δημοσιογράφος με την Ολλανδή ευρωβουλευτή Τίνεκε Στρικ, που επισκέφτηκε το φρικτό New Camp Zervou στη Σάμο. Τον Μάιο του 2021, με έναν φωτογράφο που τράβηξε τις πρώτες φωτογραφίες».

Λίγη ώρα μετά, ανέβασε στο facebook φωτογραφίες από τις δύσκολες συνθήκες με μετανάστες, που επικρατούν στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία. «Αυτό: Ο Ρούτε και ο Μητσοτάκης επίσης πιστεύουν ότι είναι ΟΚ;».

Παράλληλα, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι άφησε… τη σκιά της στο Μέγαρο Μαξίμου, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του Μάριου Λόλου και γράφοντας: «Όποια κακεντρεχή σχόλια κι αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή η φωτογραφία είναι τέχνη».

Ποια είναι η 61χρονη Ολλανδή δημοσιογράφος 

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είχε συλληφθεί στις 13 Ιουνίου του 2021 για «διευκόλυνση παράνομης διαμονής ξένου πολίτη» στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, χωρίς ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Η ίδια είχε δηλώσει στον Guardian ότι συνελήφθη επειδή ντόπιοι ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του Φρίντον, ενός 23χρονου αιτούντα άσυλο από το Αφγανιστάν. Ο Φρίντον έμενε μαζί της ενώ είχε κάνει έφεση για την αρνητική απόφαση στην αίτησή του για άσυλο.

«Διάφοροι θυμωμένοι νησιώτες τους κάλεσαν (σ.σ αξιωματικούς της αστυνομίας) λέγοντας ότι είχα μια "ύποπτη" σχέση με κάποιον "παράνομο" στο σπίτι μου», δήλωσε η Μπέουχελ στον Guardian.

«Με έθεσαν υπό κράτηση σαν να ήμουν κάποιου είδους φονικός τρομοκράτης. Δε με άφηναν ούτε να πάω στο σπίτι μου για να πάρω τα χάπια μου και αποσμητικό», συμπλήρωσε.

Η Μπέουχελ και ο Φρίντον κρατήθηκαν τη νύχτα στην Ύδρα και στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, με χειροπέδες. Η δημοσιογράφος είχε αναφέρει ότι δεν ήταν μυστικό ότι ο Φρίντον έμενε μαζί της και ότι είχε καλύψει την υπόθεσή του ως δημοσιογράφος.

«Το όλο ζήτημα της απόκρυψης είναι γελοίο», είχε πει η δημοσιογράφος. «Υπάρχουν γράμματα που χρονολογούνται από μία δικαστική υπόθεση τον Ιανουάριο του 2020 που αναφέρουν ότι τον φροντίζω και πληρώνω για τον δικηγόρο του και τα μαθήματα ελληνικών του», συμπλήρωσε.

Πηγή: star

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ