Καλιφόρνια: Απίστευτο λάθος σε κλινική εξωσωματικής – Γέννησε το μωρό μιας ξένης

Petite Perle 300×250

Πρωτοφανές λάθος σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης οδήγησε δύο γυναίκες να γεννήσουν και να θηλάσουν η μία το έμβρυο της άλλης. Κινήθηκαν δικαστικά κατά της κλινικής.

Πρωτοφανές λάθος σημειώθηκε σε κλινική για εξωσωματική γονιμοποίηση στην Καλιφόρνια, όταν γυναίκα συνειδητοποίησε πως γέννησε το παιδί κάποιας άλλης, αφού της δόθηκε λάθος έμβρυο από την κλινική.

Σύμφωνα με το ζευγάρι, τη Daphna και τον Alexander Cardinale, τον Σεπτέμβριο του 2019 γέννησαν ένα κορίτσάκι που δεν τους έμοιαζε σε τίποτα, κι έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τεστ DNA.

Παράλληλα, εντόπισαν το άλλο ζευγάρι που γέννησε επίσης κοριτσάκι στην ίδια κλινική και αποφάσισαν να ανταλλάξουν τα δύο κορίτσια μετά από μήνες, ενώ κατέθεσαν αγωγή κατά της κλινικής για το λάθος.

Το ζευγάρι ζητεί να γίνει δίκη με ενόρκους και να λάβει αποζημίωση. Σύμφωνα με την αγωγή, πρόκειται για ιατρικό λάθος, αμέλεια και δόλια απόκρυψη.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για την πρώτη τέτοια υπόθεση κατά τη διάρκεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σε μια συναισθηματική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, η κ. Cardinale είπε ότι "η στενοχώρια και η σύγχυση της οικογένειάς της δεν μπορούν να υποτιμηθούν".

"Οι αναμνήσεις μας από τον τοκετό θα είναι πάντα τραυματικές από την άρρωστη πραγματικότητα ότι το βιολογικό μας παιδί δόθηκε σε κάποιον άλλο και το μωρό που πάλεψα να φέρω σε αυτόν τον κόσμο δεν ήταν δικό μου για να το κρατήσω".

Στη συνέχεια είπε ότι "της έκλεψαν τη δυνατότητα να κυοφορήσει το δικό της παιδί".

Στην αίθουσα τοκετού, ο κ. Cardinale περίμενε ένα παιδί όπως το πρωτότοκό τους, αλλά εξεπλάγη όταν είδε το κοριτσάκι "με πολύ πιο σκούρο δέρμα".

Σχεδόν δύο μήνες αργότερα, η οικογένεια αποφάσισε να κάνει τεστ DNA, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν βιολογική σχέση με το βρέφος.

Στη συνέχεια, βρήκαν το ζευγάρι από την Καλιφόρνια που είχε φέρει στη ζωή την κόρη τους με διαφορά μίας εβδομάδας. Η κόρη των Cardinales ήταν περίπου τεσσάρων μηνών όταν πρωτογνωρίστηκαν. Μετά από αρκετές συναντήσεις, τα ζευγάρια συμφώνησαν να περάσουν τη νομική διαδικασία της επίσημης ανταλλαγής των μωρών, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2020.

"Αντί να θηλάσω το δικό μου παιδί, θήλασα και δέθηκα με ένα παιδί που αργότερα αναγκάστηκα να χαρίσω", είπε η κ. Cardinale στη συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι το περιστατικό ήταν ακόμα πιο δύσκολο για την επτάχρονη κόρη του ζευγαριού, η οποία δυσκολεύτηκε πολύ να καταλάβει την ανταλλαγή.

"Η φρίκη αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να υποτιμηθεί", αναφέρουν στην αγωγή.

Και η δεύτερη οικογένεια σχεδιάζει να κινηθεί νομικά, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, ωστόσο επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Πηγή: news247

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ