Ο Έλον Μασκ έχασε 50 δισ. δολάρια μέσα σε δύο ημέρες

Petite Perle 300×250

Ο Elon Musk έχει χάσει 50 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, αφού η μετοχή της Tesla σημείωσε "βουτιά" για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, διολισθαίνοντας κατά 11,9% την Τρίτη, στον απόηχο της ασυνήθιστης πρωτοβουλίας του CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων να ρωτήσει τους ακολούθους του στο Twitter αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία, με το 58% να τάσσεται υπέρ της πώλησης.

Οι απώλειες του Elon Musk αποτελούν τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του δείκτη Bloomberg Billionaires Index σε βάση 2ημέρου και τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση, ξεπερνώντας τη "βουτιά" 36 δισ. δολαρίων του Τζεφ Μπέζος μετά το διαζύγιό του από τη Μακένζι Σκοτ το 2019. 

Η πτώση της Tesla έρχεται εν μέσω "αναταραχής" για την αυτοκινητοβιομηχανία, με αφετηρία τη δημοσκόπηση που έκανε ο Musk στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο ρωτώντας τους followers του αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην εταιρεία, ενώ ακολούθησε η είδηση ότι ο αδελφός του Kimbal πούλησε μετοχές της Tesla κερδίζοντας σχεδόν 110 εκατ. δολάρια μετά την άσκηση της option αγοράς. Το αποκορύφωμα ήταν ένα δημοσίευμα του Insider το πρωί της Τρίτης σχετικά με τον Michael Burry, τον επενδυτή που έγινε διάσημος από την ταινία "The Big Short", ο οποίος δήλωσε ότι ο Musk μπορεί να θέλει να πουλήσει μετοχές για να καλύψει προσωπικά του χρέη.

Οι απώλειες του τελευταίου διημέρου "ψαλιδίζουν" στα 83 δισ. δολάρια το προβάδισμα του Musk έναντι του Jeff Bezos στην κούρσα για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Ο Musk ξεπέρασε τον ιδρυτή της Amazon.com στη σχετική λίστα για πρώτη φορά τον Ιανουάριο και το χάσμα μεταξύ των δύο έφτασε προσφάτως τα 143 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από την καθαρή αξία του Μπιλ Γκέιτς, του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. 

Η ARK Investment Management της Cathie Wood έχασε περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια στο sell-off της Tesla την Τρίτη, ενώ ο ιδρυτής της Oracle Corp. Larry Ellison, ο δεύτερος μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της εταιρείας, έχασε 2,1 δισ. δολάρια.

Παρά την πτώση, η περιουσία του Musk εξακολουθεί να είναι αυξημένη κατά 70% από την αρχή του έτους χάρη στην ισχυρή αύξηση των κερδών της Tesla και της υψηλότερης αποτίμησης της SpaceX. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια, αφού τα αποτελέσματά της για το γ' τριμήνο της υπερέβησαν σημαντικά τις προσδοκίες της αγοράς και η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings Inc. παρήγγειλε 100.000 αυτοκίνητα Tesla τον Οκτώβριο.    

Πηγή: capital

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ