Συνάντηση Μητσοτάκη – Σενετάκη με αντικείμενο τα μεγάλα έργα και τα έργα στις σεισμόπληκτες

Petite Perle 300×250

Δεκτός από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.


Ο κ. Σενετάκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία αποκατάστασης των πληγών που άφησε ο πρόσφατος σεισμός στους Δήμους Μίνωα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων και την άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, τόσο σε ό,τι αφορά στην άμεση παροχή των απαιτούμενων πιστώσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και στην υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων από το Υπουργείο Υποδομών. 


Ιδιαίτερα, ο βουλευτής εξήρε τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών που διενεργούν τους ελέγχους, μαζί με τους μηχανικούς της Κτιριακών Α.Ε. που φροντίζουν για τα σχολικά κτίρια και βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τους αεικίνητους μηχανικούς των Δήμων. Σημείωσε μάλιστα πως όλη αυτή η κινητοποίηση γίνεται αντιληπτή στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες κατανοούν το μέγεθος των δυσκολιών, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης σύνθετων προβλημάτων και αισθάνονται πως το κράτος είναι στο πλευρό τους.


Ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των μεγάλων έργων με τον κ. Σενετάκη να διαβεβαιώνει για την μεθοδικότητα και την επιμέλεια που δείχνει πρωτίστως η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, με την αρωγή της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Ωστόσο, σημείωσε, ότι παρά τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για ταχεία εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και πολιτών, το γραφείο της Αρχαιολογίας στο Ηράκλειο δυσχεραίνει τις διαδικασίες αδειοδότησης μεγάλων αλλά και μικρότερων έργων, με αποτέλεσμα και τα έργα να καθυστερούν και οι πολίτες να δυσφορούν.

Η συνάντηση έγινε λίγο μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και διήρκησε περίπου 40 λεπτά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ