Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Petite Perle 300×250

Την άποψη του ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης και ότι η τρίτη δόση υπό προϋποθέσεις μπορεί να χορηγηθεί πριν το εξάμηνο, εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής, τόνισε ότι το πιστοποιητικό πρέπει να παύει να ισχύει μετά από 10-12 μήνες , δεν χρειάζεται να προβούμε σε ακρότητες του τύπου «πρέπει να λήξει σε 6-7 μήνες», ανέφερε.

Όσον αφορά στην χορήγηση της τρίτης δόσης, ο κ. Μανωλόπουλος εξήγησε ότι κάποια άτομα μπορεί να νιώθουν ανασφαλή με την έξαρση της πανδημίας και θα ήταν δυνατό να τους επιτραπεί  να εμβολιαστούν πριν το πέρας του εξαμήνου:« Αν και οι περισσότεροι καλύπτονται επαρκώς για έξι μήνες μετά την 2η δόση, δεν θα πάθει κάποιος κάτι αν εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση στους 5 μήνες. Έχουμε διαθεσιμότητα σε εμβόλια για να του προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα»

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί στην τρίτη ηλικία λέγοντας πως «πρέπει να τους πείσουμε πηγαίνοντας μέχρι και στα καφενεία».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διευκρίνισε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει αν και -όπως είπε-. στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό υπάρχει ημερομηνία ενός χρόνου, όπως συμφωνήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη κάποιες χώρες όπως η Γαλλία βάζουν υποχρεωτικότητα στην τρίτη δόση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ