Ξέφυγε η κατάσταση στο Γάζι – Ανήλικοι έβαλαν πάλι φωτιά σε κάδο

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Στο πόδι πάλι Αστυνομία και Πυροσβεστική υπηρεσία για την Καμαριώτη!

Αναστάτωση προκλήθηκε αργά χθες το βράδυ όταν κάτοικοι της οδού Καμαριώτη αντιλήφθηκαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στο ύψος του Γυμνασίου Γαζίου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου και το ΑΤ Μαλεβιζίου.

Η φωτιά στον κάδο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενο οικόπεδο που λόγω του δυνατού αέρα που έπνεε στην περιοχή ήταν αρκετά εύκολο να συμβεί.

Μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής, άνδρες του ΑΤ Μαλεβιζίου τοποθέτησαν προστατευτική κορδέλα και ειδοποιούσαν τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς ο κάδος είχε μεταφερθεί από τους γνωστούς – άγνωστους στη μέση του δρόμου.

Η κατάσταση, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, έχει ξεφύγει, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για την γνωστή "συμμορία" ανηλίκων που κατά καιρούς σπάνε καθρέπτες, προκαλούν ζημιές στην κεντρική πλατεία του Γαζίου, "ρημάζουν" αυτοκίνητα και βάζουν φωτιά σε κάδους.

Να αναφέρουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, πάλι νύχτα, έβαλαν φωτιά στα καλαθάκια μέσα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Γαζίου. Στο σημείο μάλιστα έφτασαν μετά από ειδοποιήσεις των κατοίκων, ο Γυμνασιάρχης, ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο πρόεδρος του 15μελούς.

Να αναφέρουμε ότι είναι η δεύτερη φορά – τουλάχιστον που έχει πέσει στην αντίληψή μας – που καίνε κάδο απέναντι από το Γυμνάσιο, με την αγανάκτηση των κατοίκων να έχει φτάσει στα όρια της!

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεαρά παιδιά ηλικίας 13-15 ετών που παρά το νεαρό της ηλικίας τους γυρίζουν μέχρι αργά στους δρόμους του Γαζίου.

Το συμβάν έγινε περίπου στις 11 το βράδυ και είναι εύλογο να αναρωτηθεί κάποιος πώς είναι δυνατόν να τριγυρνούν τέτοια ώρα ανήλικα στους δρόμους;

Σίγουρα την ευθύνη την έχουν οι γονείς, οι οποίοι όπως αναφέρεται στο άρθρο 360 του Ποινικού Κώδικα:

Όποιος, ενώ έχει υποχρέωση εποπτείας ανηλίκου νεότερου από δεκαοκτώ ετών παραλείπει να τον παρεμποδίσει από την τέλεση αξιόποινης πράξης τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους, αν δεν συντρέχει περίπτωση να τιμωρηθεί αυστηρότερα με άλλη διάταξη.

Καλό λοιπόν θα ήταν οι γονείς των παιδιών, όσο είναι νωρίς, να τα συνετίσουν, γιατί ο σοφός λαός λέει "Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα".

Και μην ξεχνάτε ότι στην Καμαριώτη υπάρχουν κάμερες που…  μιλάνε!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ