Αύξηση παρατηρείται στις παραγγελιές ρομποτικών συστημάτων παραγωγής

Petite Perle 300×250

Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού ωθούν τώρα ολοένα και περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις στη ρομποτική, προκειμένου να καλύψουν τα κενά και να βοηθηθούν σε πλήθος εργασιών, εξέλιξη που φαίνεται να επιταχύνει τη στροφή προς την αυτοματοποίηση.

Οι παραγγελίες για ρομπότ από αμερικανικές εταιρείες έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα-ρεκόρ στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Προηγμένης Αυτοματοποίησης, εξέλιξη που αποδίδεται στην έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Αναλυτικότερα, οι συνολικές πωλήσεις ρομπότ έφθασαν την αξία του 1,48 δισ. δολαρίων στη διάρκεια του πρώτου εννεαμήνου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1,47 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του 2017. Κατά το περσινό εννεάμηνο, οι πωλήσεις ρομπότ ανήλθαν σε 1,09 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία της ένωσης αναφέρονται στα βιομηχανικά ρομπότ, τα οποία χρησιμοποιούνται για εργασίες συναρμολόγησης σε εργοστάσια ή για τη μεταφορά βαρέων υλικών σε επίπεδο παραγωγής.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις παρήγγειλαν περίπου 29.000 ρομπότ το πρώτο εννεάμηνο του έτους. Στο τρίτο τρίμηνο μόνο οι βιομηχανίες παρήγγειλαν 9.928 ρομπότ, εκ των οποίων τα 6.302 ήταν παραγγελίες από βιομηχανίες που δεν ανήκουν στον χώρο της αυτοματοποίησης. Η αύξηση των παραγγελιών από βιομηχανίες που δεν είναι αυτοματοποιημένες καθοδηγήθηκε κυρίως από τον κλάδο μετάλλων, του οποίου η ανάπτυξη τριπλασιάστηκε στη διάρκεια του τελευταίου έτους. Ακολουθεί ο κλάδος τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών με αύξηση της τάξης του 40% και εν συνεχεία των ημιαγωγών και ηλεκτρονικών με ποσοστό 26%.

Πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να βρουν εργατικό δυναμικό εν μέσω μεγάλων ελλείψεων, ενώ και ο κλάδος των logistics έχει στραφεί σε ρομπότ προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις δραστηριότητές τους. Για παράδειγμα, η FedEx χρησιμοποιεί ρομπότ για κάποια είδη συσκευασιών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ