Ηράκλειο: Στο 70% η μείωση του τζίρου στην εστίαση από την αρχή της πανδημίας

Petite Perle 300×250

Σε κινητοποιήσεις και κλείσιμο των καταστημάτων προχωρά ο κλάδος της εστίασης και στο Ηράκλειο, ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα, μετά την εφαρμογή των νέων περιορισμών ενάντια στη μετάδοση του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Νίκος Ρηγάκης, ανέφερε πως ο τζίρος των καταστημάτων, μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων έχει πέσει κατακόρυφα. «Για όλα αυτά υπάρχει μια ξεκάθαρη εξήγηση, ο κόσμος δεν θέλει να βγαίνει στα καταστήματα διότι ένα ποσοστό 50% είναι ανεμβολίαστοι. Δεν θέλουν να βγαίνουν έξω διότι δεν θέλουν να πληρώσουν τα rapid για να κάτσουν έξω και κακά τα ψέματα, η εστίαση δεν είναι εμπορικό κατάστημα, έρχονται να διασκεδάσουν. Όταν φεύγει από το σπίτι του για να πάει να διασκεδάσει, πρέπει να υπάρχει και η διάθεση. Αυτό σκέφτονται οι καταναλωτές».

Όπως σημείωσε ο κ. Ρηγάκης, ο κόσμος δεν έχει την κατάλληλη ψυχολογία για να βγει, αντιθέτως το αίσθημα αυτό το έχει καταλάβει η φοβία. «Δεν ξέρουν τι να περιμένουν, δεν ξέρει εκεί που θα πάει τι θα συναντήσει και δεν έχει να κάνει με την εστίαση μόνο αλλά γενικά. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλει ο κόσμος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πτώση του τζίρου στα καταστήματα της εστίασης αγγίζει το 70% από την αρχή της πανδημίας, γι' αυτό οι επιχειρηματίες ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης. «Η εστίαση έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της κατάστασης αυτής. Όλοι ξέρουν και καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην εστίαση. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η εστίαση είναι ο κατ' εξοχήν κλάδος που διασπείρει τον κορωνοϊό. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά προς τους επιχειρηματίες, δεν μιλάμε για τα τωρινά μέτρα, μιλάμε για μια κατάσταση από την αρχή της πανδημίας. Η πρώτη του τζίρου από την αρχή της κατάστασης αυτής, αγγίζει το 70%. Θέλουμε στήριξη και βοήθεια από την κυβέρνηση. Το καλοκαίρι δουλέψαμε πολύ καλά αλλά δεν έφτασε για να καλύψουμε έστω και ένα ελάχιστο τις υποχρεώσεις μας».

Κλείνοντας, ο κ. Ρηγάκης αναφέρθηκε στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης, λέγοντας πως οι επιχειρηματίες ζήτησαν από τα είδη ψιλικών που πουλούν καφέ ή σερβίρουν take away αλλά και τους φούρνους, να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή. «Πρέπει να περάσει το μήνυμα και γι' αυτό είναι δυναμική η κινητοποίηση μας, εκτός από αυτά τα καταστήματα είναι και οι εργαζόμενοι. Έχουμε στενή συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, όσοι έχουν να κάνουν με τον κλάδο της εστίασης,  η εστίαση δεν είναι μόνο τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε για τον καφέ. Πίσω από αυτό, υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που συντηρούνται από την εστίαση. Όλοι εξαρτώνται από τον κλάδο».

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ