Πούτιν: Σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα

Petite Perle 300×250

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα Σάββατο ότι οι μη προγραμματισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα και ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας, στενού της συμμάχου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μιλήσουν απευθείας για την κρίση και ότι οι μετανάστες θέλουν κυρίως να πάνε στη Γερμανία.

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα επιβεβαιώνουν πρόσφατες αναφορές ότι η Ρωσία συγκεντρώνει ξανά στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με την Ουκρανία.

Προειδοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ρωσία μπορεί να εξετάζει εισβολή στην Ουκρανία απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το ΤΙΜΕ, την ώρα που η ένταση μεταξύ της Μόσχας και του ευρωμπλόκ κλιμακώνεται τόσο όσον αφορά το μεταναστευτικό όσο και για τον ενεργειακό εφοδιασμό.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ και skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ