Μητσοτάκης: Θέτει στον Τζόνσον θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Petite Perle 300×250

«Ο Πρωθυπουργός θα θέσει το μείζον για όλους τους Έλληνες, αλλά και για τον παγκόσμιο πολιτισμό, θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα» δήλωσε σήμερα ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπόρις Τζόνσον.

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου « ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα αυτό και την περασμένη Παρασκευή, στην εκδήλωση που έγινε στο Παρίσι για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO. Ειδικότερα, υπενθύμισε ότι η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτισμικών Αγαθών στις χώρες της προέλευσης τους, αναγνώρισε ομόφωνα ότι «η υπόθεση έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, η υποχρέωση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αφορά απολύτως την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου». Υπογράμμισε ότι τα Γλυπτά αυτά αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και κάλεσε το Λονδίνο να αρχίσει έναν καλόπιστο διάλογο για την επιστροφή τους» .

«Η χώρα μας» τόνισε ο κ. Οικονόμου, «με το προαιώνιο πολιτισμικό βάρος που διαθέτει, πρωταγωνιστεί πια και στο παγκόσμιο πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Πηγή: aftodioikisi

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ