Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την εκ παραδρομής κλήση Πολάκη

Τελευταία Ενημέρωση:

Παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας στο θέμα που ανέκυψε από την αντιδικονομική κλήση του βουλευτή Παύλου Πολάκη για παροχή εξηγήσεων, στο πλαίσιο παραγγελθείσας προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο κ. Πλιώτας παρενέβη, κάνοντας σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο, κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να του υποβληθούν αντίγραφα των σχετικών και συναφών εγγράφων της υπόθεσης, για ν’ αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες -εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επέδωσε σε προφανή παραδρομή την κλήση για ανωμοτί κατάθεση του Παύλου Πολάκη, έπειτα από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σε δελτίο Τύπου που υπογράφει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παγεωργακοπούλου, αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μένανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής: Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Related Articles