Δύο χάλκινα μετάλλια για την ομάδα των Gerontis Fighters στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της WAKO!

Petite Perle 300×250

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επίτευξη των περισσότερων στόχων τους, οι Gerontis Fighters πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Η ομάδα του κυρίου Γεροντή αναχώρησε στις 5 Νοεμβρίου από το Ηράκλειο Κρήτης για να βρεθεί με την εθνική ομάδα στο επίσημο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kickboxing της WAKO, που διεξήχθη στην πόλη Budva, στο Μαυροβούνιο.

   Συνολικά την ομάδα του κυρίου Γεροντή πλαισίωναν 7 άτομα εκ των οποίων 5 αθλητές,  Λιαπάκης Εμμανουήλ, Καρύδη Ελένη,  Πετούση Μαρίνα, Αρβανιτάκης Αντώνιος και Λιαπάκης Γεώργιος μέλη της εθνικής Ελλάδος και 2 γονείς ως Supporters της αποστολής Πετούσης Γεώργιος (μέλος ΔΣ ΠΟΚ & εκπρόσωπος αθλητών) και Αρβανιτάκης Ευστράτιος. Το μοναδικό σωματείο της Κρήτης με 5 αθλητές μέλη της εθνικής Kickboxing.

   Ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο επιτυχημένα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών αφού συμμετείχαν συνολικά 1.418 αθλητές από 39 χώρες. Μία άψογη διοργάνωση σε όλους τους τομείς, με το επίπεδο των αθλητών να βρίσκεται στα ύψη. Οι μεγάλη αυτή ανταπόκριση, είχε ως αποτέλεσμα την πληρότητα των κατηγοριών, πράγμα που σημαίνει ότι οι διακριθέντες αθλητές σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, αποκτούν μοριοδότηση της τάξεως 30% για οποιαδήποτε σχολή ΑΕΙ ΤΕΙ και άνευ εξετάσεων στην Γυμναστική Ακαδημία για τις εισαγωγικές τους εξετάσεις. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι διακριθέντες αθλητές των Gerontis Fighters κατοχυρώνουν την μοριοδότηση τους καθώς η κατηγορία τους (Older Cadets) εμπίπτει από τις διατάξεις της Αθλητικής νομοθεσίας. 

   Ως επισήμανση να αναφερθεί, ότι ένα αθλητής για να λάβει μοριοδότηση (είτε σε ποσοστό είτε εισαγωγή άνευ εξέτασης) , δεν αρκεί μόνο η διάκριση του. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο πρέπει να πληρούνται και άλλες προδιαγραφές όπως α)την πληρότητα της κατηγορίας του αθλητή, β)το σωματείο να είναι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να κατέχει φίλαθλη ιδιότητα, γ)τον προπονητή ο οποίος πρέπει να διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και άλλες προϋποθέσεις. 

   Όλοι οι αθλητές του κυρίου Γεροντή, είχαν εξαιρετικές εμφανίσεις στον αγωνιστικό χώρο, αψηφώντας το τεράστιο άγχος ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού λόγω covid. Αναμετρήθηκαν με σπουδαίους πρωταθλητές από άλλες χώρες και σίγουρα απέκτησαν μια σημαντική εμπειρία που θα τους συντροφεύει σε όλη την πορεία τους.

   Σε όλη την διάρκεια των αγώνων υπήρχαν έντονα συναισθήματα καθώς η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη από αθλητές και προπονητές με μόνο στόχο μια θέση πάνω στο βάθρο. Έτσι και έγινε, με τον αθλητή Λιαπάκη Εμμανουήλ που μόνο υπερήφανια γέμισε την ομάδα του, αφού κατάφερε να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολους αγώνες και να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά. Επικράτησε ακόμη και στον πιο σημαντικό αγώνα με τον Σλοβένο πρωταθλητή έχοντας για προπονητή έναν από τους κορυφαίους του είδους, μετρώντας πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Αυτός ήταν και ο αγώνας που του έδωσε το εισιτήριο για το βάθρο και τελικά την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Older Cadets Male στο αγωνιστικό στυλ Light Contact -42kg. Μετά από αυτήν την επιτυχία του, εκτός την θέση του πάνω στο βάθρο κατοχύρωσε και την μοριοδότηση του όντας πλέον ο μοναδικός αθλητής στην Κρήτη που καταφέρνει μια τέτοια διάκριση σε αυτήν την ηλικία.

   Έπειτα η Καρύδη Ελένη αγωνίστηκε με σθένος στην κατηγορία Older Cadets Female στο στυλ του Light Contact κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη πραγματοποίησε όλο αυτόν τον καιρό μια εξαιρετική προσπάθεια να φτάσει σε ένα καλό σημείο φυσικής κατάστασης ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή της. 

   Στη συνέχεια οι αθλητές:

Πετούση Μαρίνα, η οποία αγωνίστηκε στην κατηγορία Older Cadets Female -46 kg στο Point Fighting  έδωσε εξαιρετικό αγώνα με το αποτέλεσμα να κριθεί σε λεπτομέρειες, με τελική επικράτηση της αντιπάλου κατακτώντας τελικά την 5η θέση στην Ευρώπη.

Ο Λιαπάκης Γεώργιος αγωνίστηκε στην κατηγορία Older Cadets Male στο Kick Light- 42kg και ηττήθηκε, λόγω υπεροχή ύψους του αντιπάλου πραγματοποιώντας όμως ένα θαυμάσιο αγώνα κερδίζοντας το ενδιαφέρον των θεατών.

Τέλος ο Αρβανιτάκης Αντώνιος, ο οποίος συμμετείχε στην κατηγορία Juniors Male -63kg στο Light Contact,  μια εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία καθώς αριθμούσε αρκετούς συμμετέχοντες. Ο Αντώνης έβαλε τα δυνατά με τελικό αποτέλεσμα την επικράτηση του αντιπάλου. 

   Για τους αγώνες των παιδιών ο προπονητής τους κύριος Γεροντής έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 «Κάπου εδώ,  με το τέλος των αγώνων μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kickboxing, θα ήθελα να συγχαρώ τους αθλητές μας Πετούση Μαρίνα, Αρβανιτάκη Αντώνη και Λιαπάκη Γιώργο για την παρουσία τους. Κατανοώ ότι είναι πολύ δύσκολο για τους αθλητές να διαχειριστούν το άγχος του αγώνα σε ένα τέτοιου βεληνεκούς πρωτάθλημα, πόσο μάλλον όταν το επίπεδο είναι αρκετά ανεβασμένο και οι άλλοι περιμένουν πολλά από αυτούς. Όμως ποτέ κανένας δεν περιμένει κάτι πέρα των δυνατοτήτων του κάθε αθλητή και σε αυτήν την περίπτωση αθλητών θα έρθουν εξαιρετικά πράγματα. Ο κύκλος του αθλητισμού λειτουργεί έτσι από αρχαιοτάτων χρόνων και ο πραγματικά κερδισμένος στην μάχη είναι αυτός που δεν τα παρατάει ποτέ. Είμαι πολύ περήφανος για όλα μου τα παιδιά γιατί έπαιξαν με ψυχή ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Συγχαρητήρια σε όλους!»

   Η επιτυχία γενικότερα της εθνικής μας ομάδας ήταν μεγάλη, καθώς συνολικά κατάφερε να κατακτήσει 12 χρυσά, 17 ασημένια & 24 χάλκινα μετάλλια φτάνοντας στην 5η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 39 χώρες σε ένα πλέον ολυμπιακό άθλημα. 

Απολογισμός  αθλητών Gerontis Fighters:

Λιαπάκης Εμμανουήλ – Light Contact -42kg   3η θέση

Καρύδη Ελένη – Light Contact -60kg   3η θέση 

Πετούση Μαρίνα – Point Fighting -46kg   5η θέση

Λιαπάκης Γεώργιος – Kick Light -42kg   5η θέση

Αρβανιτάκης Αντώνιος – Light Contact -63kg Συμμετοχή 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ