«Λουκέτο» σήμερα στην εστίαση: Δυναμικό συλλαλητήριο των επιχειρηματιών

Petite Perle 300×250

Κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια Κρήτης

Στους δρόμους… βρίσκονται σήμερα οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση καθώς η πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις τους λόγω του κορωνοϊού αγγίζει το 60%.

Η απεργία αναμένεται σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη να είναι καθολική «Για πρώτη φορά σύσσωμοι οι επιχειρηματίες του κλάδου ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία μαζί με 48 ακόμα Σωματεία από όλη την Ελλάδα», δήλωσε στο Cretapost χαρακτηριστικά η κ. Αντωνακάκη.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκατοντάδες επιχειρηματίες του κλάδου που ένωσαν τις… δυνάμεις τους με τους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων του Ηρακλείου.

Οι οργισμένοι επιχειρηματίας στις 12 περίπου το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης ενώ στη συνέχεια παρέδωσαν ψήφισμα στον περιφερειάρχη για τα αιτήματα που έχουν.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει τα μέτρα στήριξης που ζητούν άμεσα οι επιχειρηματίες της εστίασης συνοψίζονται στα εξής:

Μη επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών

Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας

Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών

Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων και

Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Επίσης πλέον οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να έχουν ανεμοθωράκια (τα πλαστικά που καλύπτουν τους πελάτες από το πλάι ώστε να προστατεύονται από τον άνεμο και το κρύο) σε εξωτερικούς χώρους καθώς αν υπερβαίνουν σε ύψος το 1.30 θεωρείται κλειστός χώρος οπότε οι εστιάτορες είναι υποχρεωμένοι να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

Σημειώνεται ότι με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες καλούνται οι ίδιοι να προβαίνουν σε έλεγχο των πιστοποιητικών των πελατών τους κάτι που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα. Αντωνακάκη «δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς, αλλά η Πολιτεία».

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ