Νέα χρηματοδότηση στους σεισμόπληκτους δήμους

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Στο Αρκαλοχώρι, Μενδώνη, Τριαντόπουλος και Πέτσας

Με επιπλέον 790.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν οι δήμοι Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η χρηματοδότηση των δύο δήμων αποφασίστηκε και αφορά την κατεδάφιση ετοιμόρροπων αλλά και την κάλυψη αναγκών σίτισης και στέγασης των σεισμόπληκτων.

Πιο συγκεκριμένα, o δήμους Αρχανών Αστερουσίων αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί με 330.000 ευρώ.

Από αυτά το ποσό των 130.000 ευρώ θα αφορά σε δαπάνες σίτισης και διαμονής των πληγέντων, ενώ θα χρηματοδοτηθεί με 200.000 ευρώ για το έργο απομάκρυνσης των κτιρίων που κρίθηκαν κατεδαφιστέα.

Παράλληλα ο δήμος Μινώα Πεδιάδας αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί με επιπλέον 460.000 ευρώ.

160.000 ευρώ θα δαπανηθούν για τις εργασίες διαμόρφωσης και συντήρησης καταυλισμών που έχουν στηθεί για τους σεισμόπληκτους και 300.000 ευρώ για την κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες , στις σεισμόπληκτες περιοχές του δήμου Μινώα Πεδιάδας αναμένεται να βρεθεί αύριο η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να φτάσουν στο Αρκαλοχώρι ο υφυπουργός, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: creta24

Related Articles