Αποκλείστηκε στα ημιτελικά η Σάκκαρη

Petite Perle 300×250

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των WTA Finals, που διεξάγονται στη Γουαδαλαχάρα, καθώς ηττήθηκε στον ημιτελικό από 25χρονη Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 8 στον κόσμο) με 6-1, 3-6 και 6-3 μετά από περίπου δύο ώρες αγώνα. 

Αυτός θα είναι ο τρίτος σερί τελικός για την Κόνταβεϊτ, η οποία θα διεκδικήσει τον 5ο φετινό της τίτλο, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης θα περάσει την Σάκκαρη στην κατάταξη ανεβαίνοντας στο Νο 6 του κόσμου. Επίσης αυτή ήταν και η 2η σερί νίκη της απέναντι στην Ελληνίδα τενίστρια μετά από τον τελικό της Οστράβα πριν από περίπου ένα μήνα. 

Από την πλευρά της η Σάκκαρη προδώθηκε από την κούραση και γνώρισε την 7η ήττα της φέτος σε 8 ημιτελικούς, μετά από το μεγάλο αγωνιστικό κεφάλαιο που ξόδεψε στον αγώνα με την Αρίνα Σαμπαλένκα. 

Στο πρώτο σετ η Κονταβέιτ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Σάκκαρη και έφθασε εύκολα στη νίκη με 6-1. Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση, πήρε το δεύτερο σετ (6-3), αλλά στο τρίτο η αντίπαλο της είχε μεγαλύτερα αγωνιστικά αποθέματα, έκανε λιγότερα λάθη σε κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Η Σάκκαρη τελείωσε την αναμέτρηση με 62% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβις (34/55), υπέπεσε σε 32 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 17 winners, με την Κόνταβεϊτ να φτάνει στο 77% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς (33/43) έχοντας παράλληλα 32 winners και 34 αβίαστα λάθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ