Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών για τους μαθητές του Λυκείου Γαζίου

Petite Perle 300×250

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις του Λυκείου Γαζίου. Έπειτα από την ενημέρωση για τα Τροχαία Ατυχήματα και τις συνέπειές τους, οι μαθητές της Γ' Λυκείου είχαν την ευκαιρία σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου να παρακολουθήσουν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, με παρουσία επιτελείου από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου.

Επρόκειτο για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημέρωση διάρκειας 1,5 ώρας, στην οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους για θέματα όπως: διαχείριση περιστατικών πνιγμού, ρινορραγίας, τραυματισμών, αιμορραγίας, επιληπτικών κρίσεων, αλλεργιών κ.α.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εκπαίδευση για τα περιστατικά που χρήζουν καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), αφού οι μαθητές μπόρεσαν με αναπαράσταση συγκεκριμένου σεναρίου να παρακολουθήσουν τα βήματα παροχής βοήθειας σε εκπαιδευτικό προσομοίωμα ανθρώπου και με τη χρήση εκπαιδευτικού απεινιδωτή.

Το αφιέρωμα στις πρώτες βοήθειες έκλεισε με ενημέρωση για θέματα που αφορούν την προσφορά ζωής σε αίμα και μυελό των οστών, προκειμένου οι μαθητές να αντιληφθούν πόσο σπουδαία δώρα ζωής μπορούν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους.

Το Λύκειο Γαζίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και ειδικότερα:
α) τον γιατρό κ. Ζερβόπουλο Μιχάλη
β) τους διασώστες κ Λαζαράκη Κωνσταντίνο και κ. Παπαδοσπυριδάκη Γιώργο
γ) τον συντονιστή – σύνδεσμο του ΕΚΑΒ κ Μαγκουφάκη Γιώργο

Τη δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί – σύμβουλοι σχολικής ζωής και υπεύθυνοι του ομίλου εθελοντών μαθητών [«ΟΜΕΓΑ»] ΓΕΛ Γαζίου κα Καλαϊτζάκη Ειρήνη και κα Γαρεφαλάκη Σοφία με τη σύμφωνη γνώμη και συνδρομή της διεύθυνσης του σχολείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ