Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις Δημάρχου Ηρακλείου και Περιφερειάρχη στην Αθήνα

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Δέσμευση από τον Υπουργό Οικονομικών σε Δήμαρχο Ηρακλείου και Περιφερειάρχη Κρήτης: «Η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει αποφασιστικό ρόλο στον σχεδιασμό για την αξιοποίηση του αεροδρομίου» – Τι συζητήθηκε με την ΚΤΥΠ για τα σχολεία

Θετικά αποτελέσματα είχαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στην Αθήνα, παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Σενετάκη.

Αρχικά ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με αντικείμενο τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» όταν ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Νικόλαος Κουλοχέρης.

Ο κ. Σταϊκούρας, αφού ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι υποστηρικτικός (ωρίμανση μελετών) δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ενέργεια πάνω σε αυτό το θέμα χωρίς την αποφασιστική συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και ο κ. Σενετάκης, είχαν σύσκεψη με τονπρόεδρο και τονδιευθύνοντα σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε».  κ.κ. Τιμολέων Κατσίπη και Αθανάσιο Γιάνναρηαντίστοιχα. Συμμετείχε και ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης και υπηρεσιακά στελέχη της ΚΤΥΠ.

Στα θέματα που τέθηκαν, αποφασίστηκε ότι το νέο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ σχετικά με το νέο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου επιβεβαιώθηκε ότι σύντομα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όσον αφορά στα σχολεία που πρόκειται να ανεγερθούν στην  έκταση του πρώην Στρατοπέδου Μπετεινάκη, η οποία έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου, ο Δήμαρχος ζήτησε να γίνουν όλες οι βαθμίδες Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο, καθώς -και εφόσον  αυτό είναι εφικτό- το νέο Καλλιτεχνικό Σχολείο.

Αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί το έργο μέσω ΣΔΙΤ, ενώ σε κάθε περίπτωση την χρηματοδότηση της μελέτης αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου η ΚΤΥΠ.

Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης να αποτελέσει προτεραιότητα η δημιουργία νηπιαγωγείου και δημοτικού στο συγκεκριμένο σημείο, ακόμα και σε προσωρινές εγκαταστάσεις,  έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...