Καιρός: Νεφώσεις και σποραδικές βροχές και σήμερα στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Έντονες νεφώσεις και σποραδικές βροχές προβλέπονται σήμερα, Σάββατο, 20 Νοεμβρίου στην Κρήτη

Άστατος προβλέπεται και σήμερα Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, ο καιρός στην Κρήτη, καθώς αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ θα σημειωθούν και σποραδικές βροχές στα ορεινά τμήματα κυρίως του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις προγνώσεις στο Ηράκλειο προβλέπεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις αναμένονται και στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα ωστόσο ηλιοφάνειας. Μέγιστη θερμοκρασία 12 βαθμοί Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο σήμερα Σάββατο, αναμένεται έντονη συννεφιά, με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 Μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη συννεφιά στο Σπήλι Ρεθύμνου, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις προγνώσεις.  

Νεφελώδης αναμένεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Χανιά, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός και στα Φαλάσαρνα, καθώς θα επικρατεί αύριο Σάββατο συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο σήμερα Σάββατο αναμένονται αρκετά σύννεφα το πρωί, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Σητεία οι καιρικές συνθήκες, αναμένονται καλές, καθώς θα επικρατήσει αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο ανοιχτά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

(Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ