Κοινοβουλευτική παρέμβαση Βαρδάκη σχετικά με το υπόμνημα των σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα

Petite Perle 300×250

Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη στους σεισμόπληκτους, δεν χτίζουν σπίτια. 31 ανοικτά μέτωπα ζητούν απαντήσεις από την Κυβέρνηση»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα των σεισμοπλήκτων, απόρροια των επιπτώσεων του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, που ακόμα δεν έχουν επιλυθεί, προχώρησαν  οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κρήτης, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, το Υπόμνημα του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας. 

Στο Υπόμνημα του συλλόγου συμπεριλαμβάνονται αιτήματα για υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης που παρέμειναν στα λόγια, αλλά και για έναν ολιστικό σχεδιασμό για το μέλλον της περιοχής. Μεταξύ αυτών ζητούν άμεση πρόσληψη προσωπικού στη ΔΑΕΦΚ και στην Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου, επανεκκίνηση της πλατφόρμας Αρωγή, φορολογικές διευκολύνσεις και χρηματοδοτήσεις, ενεργοποίηση κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ανοικοδόμηση των σχολείων που καταστράφηκαν ολοσχερώς, κ.α.

Οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το υπόμνημα του συλλόγου και να τους ενημερώσουν με ποιους τρόπους και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσουν στην υλοποίησή των αιτημάτων του.

Ο κ. Βαρδάκης, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή την κατάθεση του υπομνήματος στη Βουλή, δήλωσε:

 «Ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης της Ν.Δ. το μόνο που γνωρίζουν καλά να κάνουν, είναι να διοργανώνουν φιέστες. Όπως την επόμενη ημέρα του σεισμού, πραγματοποιήθηκε η φιέστα του ίδιου του Πρωθυπουργού, μοιράζοντας υποσχέσεις, έτσι και τώρα μέλη της Κυβέρνησής του, διοργάνωσαν νέα φιέστα για να μας ενημερώσουν πόσο καλά τα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Τα νούμερα όμως μιλούν από μόνα τους: 1.800 επικίνδυνα σημεία στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τα περισσότερα από αυτά κατοικίες προς κατεδάφιση. 31 ανοικτά – καυτά ζητήματα που θέτουν οι σεισμόπληκτοι στο υπόμνημά τους, δύο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Παρά τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης, λύσεις δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Ζητούν στοχευμένες και έμπρακτες ενέργειες στήριξης σε πολίτες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Με τα λόγια και τις υποσχέσεις, δυστυχώς δεν ανορθώνεται η περιοχή ξανά και ούτε χτίζεται ξανά κανένα ακίνητο που έχει πληγεί.»

Σωκράτης Βαρδάκης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ