Με επιτυχία η Εσπερίδα για την οδική ασφάλεια στο Γάζι (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση προς το κοινό που απαρτιζόταν από ενήλικες διοργάνωσε την Παρασκευή ο Δήμος Μαλεβιζίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει οργανώσει ο Δήμος Μαλεβιζίου για την οδική ασφάλεια και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι και πιο συγκεκριμένα οι:

Στέλιος Καρακούδης Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου

Μαρία Παπαδακάκη Επίκουρη Καθηγήτρια και δ/ντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Γιάννης Λιονάκης Πρόεδρο Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων

Μαρία Σίτη Συγκοινωνιολόγος

Η   εσπερίδα  είχε  ως  στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες με την συζήτηση θεμάτων  που   αφορούν   την   οδική   συμπεριφορά,   να   θέσει   προβληματισμούς και παράλληλα και να κάνει αντιληπτές τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει ένα τροχαίο ατύχημα.

Το συντονισμό της διοργάνωσης είχε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαλεβιζίου Νίκη Ζερβού που, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου.

Η κ. Ζερβού τόνισε ότι ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες από το Δήμο Μαλεβιζίου θα λάβουν χώρα και το επόμενο διάστημα, καθώς η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα οδικής ασφάλειας πρέπει να είναι συνεχής, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με ανάλογες συναντήσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, που ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου και με τις τοποθετήσεις τους προσπάθησαν να αλλάξουν την κουλτούρα των οδηγών που ειδικά στην Κρήτη έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα από τροχαία ατυχήματα.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής μέσα από αναπλάσεις, σημάνσεις και μελέτες Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για να βελτιώσει τις συνθήκες και να αυξήσει στο
μέγιστο βαθμό την ασφάλεια για Άτομα με Αναπηρίες, πεζούς ποδηλάτες αλλά και οδηγούς στο Δήμο Μαλεβιζίου. Επίσης αναφέρθηκε στη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ενημέρωση των μαθητών αλλά και των γονιών τους σε θέματα οδικής συμπεριφοράς με ενημερωτικές εκδηλώσεις όπως της Παρασκευής αλλά και με ενημερώσεις στα δημοτικά σχολεία του Δήμου που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Μεταξύ των παρόντων ήταν και η Αντιδήμαρχος Χρύσα Λυρώνη, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Μενέλαος Σκουλούδης, και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο από την εσπερίδα:

Μαλεβιζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ