Συρία: 19 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις αρχές Νοεμβρίου από «ξεχασμένες» αυτοσχέδιες βόμβες

Petite Perle 300×250

Δεκαεννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τις αρχές του μήνα από εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών που τοποθετήθηκαν σε χωράφια, κατά μήκος των δρόμων ή ακόμη και σε κτίρια κατά τη διάρκεια του πολέμου, όπως ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι βόμβες αυτές τοποθετούνταν από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές αφότου ξέσπασε ο εμφύλιος, το 2011 και έχουν σκοτώσει εκατοντάδες και τραυματίσει χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), μια οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, 19 άνθρωποι, εκ των οποίων 8 παιδιά και 3 γυναίκες, σκοτώθηκαν από τις αρχές Νοεμβρίου στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλέπι, Κουνέιτρα, Ντεράα, Χάμα και Χομς.

Το 2020, για πρώτη φορά, η Συρία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από νάρκες, συνολικά 2.729 νεκρούς και τραυματίες, ξεπερνώντας το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ναρκών, έναν συνασπισμό μη κυβερνητικών οργανώσεων. Η Συρία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για την απαγόρευση των ναρκών που αφορά και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται όταν τους πλησιάσει ή τους αγγίξει κανείς.

Από τον πόλεμο στη Συρία έχουν σκοτωθεί σχεδόν 500.000 άνθρωποι ενώ ο μισός πληθυσμός της χώρας εκτοπίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ