ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τι λέει για την δήλωση Σκέρτσου ως προς τον εμβολιασμό των αστυνομικών

Petite Perle 300×250

Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με την δήλωση του κ. Σκέρτσου σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αστυνομικών, το γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκέρτσος, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι "δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό".

Ο Υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση γιατί δεν επιβάλλεται υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις και έδωσε την εξής απάντηση.

Τι είπε ο Ακης Σκέρτσος

"Δεν εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο. Η υποχρεωτικότητα ακούγεται εύκολη αλλά εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά στις υπηρεσίες του σκληρού πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και αν τεθούν σε αναστολή, δεν αναπληρώνονται εύκολα".

Ο δημοσιογράφος ευλόγως τότε αναρωτήθηκε πως το μέτρο της αναστολής εφαρμόστηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται στην αιχμή της μάχης κατά της πανδημίας. Ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι "τα νοσοκομεία είναι μέρη που εν δυνάμει μπορεί να υπάρχει υπερδιασπορά του ιού".

Εν συνεχεία δήλωσε αυτό που γράψαμε και παραπάνω: "δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό".

Τι ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος, χθες μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα για αυστηρότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, μας ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται γιατί «δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό για να επιβάλλεται να εμβολιαστούν, ώστε να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους».

Μετά τις εκκλησίες και με την αστυνομία η κυβέρνηση ομολογεί πως διαχειρίζεται την πανδημία με μοναδικό κριτήριο μην δυσαρεστήσει την εκλογική της πελατεία.

Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδοκιμάζει τη δήλωση Σκέρτσου και δεν λαμβάνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους και επιβάλλουν πρόστιμα σε ανεμβολίαστους πολίτες, τόσο θα επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι για τη δημόσια υγεία. Την ώρα που όλοι μετράμε νεκρούς αυτός συνεχίζει να μετράει ψηφοφόρους."

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ