Ξεκινάει το νέο «Εξοικονομώ» – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Petite Perle 300×250

Στόχος του προγράμματος, συνολικού ύψους 632 εκατ. ευρώ, η ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών.


Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου «Εξοικονομώ», η πρεμιέρα της οποίας έχει καθυστερήσει περίπου ένα μήνα. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τον νέο κλιματικό νόμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι έτοιμη και αυτή τη στιγμή ήδη γίνονται δοκιμές σε αυτήν: «Η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει 3 με 4 εβδομάδες από την αρχική εκτίμηση που είχαμε και το αρχικό ορόσημο το οποίο είχαμε προσδιορίσει να ανοίξει«, σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος απέδωσε την καθυστέρηση αφενός στην ανάγκη να προηγηθούν αυστηροί έλεγχοι στην πλατφόρμα ώστε να μην καταγραφούν προβλήματα ή να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα και αφετέρου στο γεγονός ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης προέκυψαν κάποιες βελτιώσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν.
«Για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία» είπε ο κ. Σκρέκας.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ